Nyheter

Årsmöte med Hoks intresseförening

Nyheter På måndagskvällen hade Hoks intresseförening årsmöte där kommunen informerade om framtida satsningar.

Tina Blomster och Gert Jonsson

Kommunstyrelsens ordförande Gert Jonsson beskrev sin syn som innebär en rejäl expansion av Hok när Jönköping kommer allt längre söderut via Torsvik och Stigamo. Därför är det angeläget att omgående starta en planprocess för att få fram områden för bostadsbyggande och en sådan begäran har gjorts av politikerna till tjänstemannaorganisationen, och det är högsta fart beordrad. Men det kommer att ta tid, som alltid, när det gäller att ta fram en detaljplan.

Tina Blomster som är samhällsutvecklare konstaterar att det är markområden som behövs och i vilken mån önskade områden är kommunalt ägd mark eller om man behöver köpa in markområden. Det finns ett område vid utfarten mot Vaggeryd som är aktuellt i allra högsta grad. Det området finns i anslutning till den nya väg från Vaggeryd mot Malmbäck som har diskuterats i 35 år. Problemet med den vägen är att det är en fråga för Trafikverket, där kommunen endast kan önska. Från mötet betonades att vägen fortfarande är angelägen, inte minst i spåren efter etableringen av omlastningsterminalen på Båramo som inneburit ökat flöde av lastbilar genom Hok.

Per-Erik Lorentzon

Barn- och utbildningschefen Per-Erik Lorentzon beskrev situationen inom skolan där man är pressade när det gäller lokaler. I sina planer har de slagit fast att det finns omedelbart behov av förskolelokaler och man söker efter tomtmark för att bygga en förskola med fyra avdelningar men som har möjlighet att utökas med två avdelningar vid behov. De siktar på att bygga detta på annan plats än nuvarande skolan och i ett område där man stör de boende så lite som möjligt avseende till exempel trafik.

Man lösgör då ytor på Hoks skola som med en utbyggnation skapar förutsättningar för bättre pedagogiska miljöer i såväl Svenarum som Hok.

Utöver den kommunala informationen genomfördes ett traditionellt årsmöte där Amma Forthmeijer omvaldes som ordförande med Kenneth Åstrand som vice ordförande och Diana Lundberg som kassör. Det är 68 familjer i Hok som är medlemmar i intresseföreningen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *