Nyheter

Årsmötet präglades av framåtanda

Nyheter Lördagen den 19 mars hölls det årsmöte i Åsafors missionshus. Det var Åkerbygdens Alliansförsamling som verkar  i trakterna väster om Skillingaryd som äntligen summerade år 2021

Pastor Jonas Wendefors håller en kort andakt.  [1/3]

Årsmötet hölls i missionshuset i Åsafors.  [2/3]

Invigningen av vår grillplats strax utanför missionshuset i Åsafors.  [3/3]

Årsmötet samlade ett 30-tal deltagare och leddes av församlingens ordförande Maria Ekdahl, och sekreterare Lilian Ignell som höll i pennan. Efter välkomsthälsningar, verksamhetsberättelse och budget, övergick förhandlingarna till att fastställa de val som förberetts av valberedningen.

Församlingen bedriver ett omfattande barn och ungdomsarbete, med Söndax och UV-scout. Dessa verksamheter har ett 30-tal deltagare som flitigt kommer varje vecka. Tonår och konfirmationsarbete har församlingen tillsammans med Pingstkyrkan och Missionskyrkan i Skillingaryd. På fredagskvällarna har ”Tonår” sitt program,  då träffas ett stort antal ungdomar,  cirka 20-25stycken, och ytterligare några till ses på konfirmationen på tisdagar.

Församlingens Pastor, Jonas Wendefors, läste verksamhetsberättelsen och kunde se tillbaka på ännu ett år under speciella omständigheter när pandemin pågått. Många gudstjänster har ändrats från  fysiskt deltagande  till att sändas digitalt.  Barn- och ungdomsarbetet har periodvis varit inställt, eller i annan form. Självklart gläds vi över att nu kunna samlas som vanligt igen.

Årsmötet präglades av framåtanda och en vilja att hjälpa andra vilket tog sig uttryck på flera sätt. Man antog ett nytt mål för det kommande året som lyder;  ”Vara en församling som ger människor möjlighet att växa i tro”. Som ett led i detta startar vi upp en ny verksamhet som vi kommer kalla ”Tisdagsöppet”, en samlingsplats för föräldrar till UV-scouter under den tid UV-scout pågår. Här kommer att serveras kaffe och finnas tillfälle till samtal, för den som önskar.

Enhälligt beslutade vi också att förutom att stödja missionsarbete i mellanöstern,  också skänka en gåva till Västerås Alliansförsamling som står inför ett nytt kyrkbygge. Det känns fint att kunna hjälpas åt!

När alla beslut var tagna, avslutades kvällen med att äta pizza tillsammans.

Text och foto: Åkerbygdens Alliansförsamling

 

Har din förening haft årsmöte? Skicka in bild och text till redaktionen@skillingaryd.nu

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *