Nyheter

Arvoderingen förändras för ersättande ledamöter

Nyheter Vid kommunstyrelsens senaste sammanträde diskuterades ersättare vid fullmäktige som inte tjänstgör, hur detta hanteras. – Även om det tagit tre år har vi kommit till rätt beslut, menar oppositionen. 

– Det vi gjort är inte olagligt men olämpligt. Det gäller att ersättare som inte tjänstgör ska både ha rätt till arvode och förlorad arbetsinkomst. Tidigare fick man välja något av dessa, säger Ulf Abrahamsson (C). 

Kommunstyrelsen beslutade att lämna förslaget att ersättare som inte tjänstgör ska ha rätt till både arvode och ersättning för förlorad arbetsinkomst till kommunfullmäktige.

Tidigare beslut, som gäller mandatperioden som är nu mellan 2018 till 2022, beslutade kommunfullmäktige att man som ledamot i fullmäktige skulle få välja mellan antingen arvode eller ersättning för förlorad arbetsinkomst. Den parlamentariska gruppen har stämt av det tidigare beslut som fattats med jurist som konstaterat att valfriheten inte är lämplig, utan att det ska vara både och. 

Kenth Williamsson (S);
– Även om det tagit tre år har vi nu kommit till rätt beslut, avrundar Kenth Williamsson. 

Annika Hedvall, kommundirektör, kommenterar:

– Arvoderingen är nu samma för tjänstgörande ordinarie ledamot som för ersättare. Summan regleras årligen och för 2022 är ersättningen 584 kronor per sammanträde, oavsett längd på mötet.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *