Nyheter

Att rösta i valet

Nyheter På söndag är det dags för allmänna val i Sverige och alla röstberättigade har en möjlighet att ge uttryck för hur man vill se kommunen, regionen och/eller landet ska styras och utvecklas

Det har varit möjligt att förhandsrösta sedan slutet på augusti och det blir allt fler som väljer den varianten. Men har du förtidsröstat och ångrar dig kan du gå till din vallokal och be om att få rösta på nytt. Om du gör så kommer valförrättaren att leta upp din förhandsröst och skilja röstkortet från valkuverten. Valkuverten får du i din hand och kan ta med dig och med röstkortet ges du möjlighet att rösta på nytt.

Den som väljer att rösta på söndag ska göra det i den vallokal som är angiven eller i den lokal som erbjuder förhandsröstning även på söndagen. När du röstar i vallokalen ska du ställa dig bakom valskärmen och göra iordning dina röster. När du lämnar kuverten ska kunna identifiera dig antingen med id-handling eller att du är känd av röstmottagaren. Någon annan kan också intyga din identitet och måste då legitimera sig eller vara känd av valförrättaren.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *