Nyheter

Åtta vårdas på sjukhus efter dådet i Vetlanda

Nyheter Åtta personer ät drabbade efter dådet i Vetlanda under onsdagen och de vårdas på sjukhusen i Värnamo, Jönköping och Eksjö. Tre har  livshotande skador, två är allvarligt skadade, två måttligt skadade och en lindrigt skadad.

Polisen fick under onsdagseftermiddagen larm om att en person attackerade människor i centrala Vetlanda med ett tillhygge. Sju personer skadades varav några fick allvarliga skador. Angreppen skedde vid fem olika platser runt Vetlanda station.

Flera polispatruller kallades till platsen och polis grep en misstänkt gärningsperson, som är en man i 20-årsåldern. I samband med gripandet så avlossade polis tjänstevapen och skottskadade den misstänkte gärningspersonen. Personen kunde därefter gripas och vårdas nu för sina skador på sjukhus.

Brottsutredningen pågår och är i sitt initiala skede. Den gripne är misstänkt för mordförsök och polisen utreder även terrormotiv bakom händelsen.

Rikspolischef Anders Thornberg kommenterar händelsen:

–Mina tankar går främst till brottsoffren och deras familjer, men också till de poliser som får hantera sådana här svåra situationer. Nu avvaktar vi utredningen för att se vilka motiv och orsaker som ligger bakom.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *