Nyheter

Avgift för utfyllnad innan lov lämnades

Nyheter Kulverteringen av Gropabäcken vid den nya parkeringen intill lägenheterna i Skillingaryd gjordes innan lov lämnades. Nu lämnas sanktionsavgift.

Miljö- och byggnämnden utdömer vite till fastighetsenheten  [1/4]

Gropabäcken väster ifrån  [2/4]

Gropabäcken öster ifrån  [3/4]

Utfyllnad innan lov lämnades  [4/4]

En anonym privatperson tipsade i maj att arbetet redan var gjort och i tisdags var ärendet uppe på miljö- och byggnämndens bord. Kulverteringen är gjord innan startbesked lämnats.

– Marklov behövs för kulvertering och sanktionsavgiften beror på att de påbörjat innan startbesked lämnats. Avgiften grundar sig på längden gånger bredden. Fastighetsenheten har nu även fått sitt startbesked från oss, säger Peter Sjöberg (M) ordförande i miljö- och byggnämnden.

Sanktionsavgiften som fastighetsenheten ska betala är 30 225 kronor. Kulverteringen är gjord för att anlägga parkeringsplats men kommunens avsikt är fortfarande att öppet vatten ska finnas kvar i området, som tidigare beslutats. 

Taggar

Dela


4 reaktioner på Avgift för utfyllnad innan lov lämnades

Det var väl där en fin vattenspegel skulle vara som inte blev något
Likadant med en rondell Sturegatan Storgatan
Som verkligen behövs nu när Infanterigatan är stängd så alla öster om Storgatan måste ta den om man ska till Centrum , Hemköp m.m.

Blir du lika förbannad när kommunen tar ut sanktionsavgift av företagare och privatpersoner. Menar du att kommunen ska ha en ”gräddfil” när de gör fel. Rimligt är att de är förebild.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *