Nyheter

Avråder att bygga skola

Nyheter Barn- och utbildningsnämnden avråder imorgon kommunstyrelsen att göra Fridhem i Vaggeryd till skola. Om förslaget om försäljning och avstyckning blir av

Arkivfoto

Imorgon, under kommunstyrelsen, beslutar våra politiker att stycka av och sälja den övre delen där den gula byggnaden finns och då kan inte Fridhemstomten utgöra ett alternativ för en skolbyggnation. Det har barn- och utbildningsnämnden i ett yttrande meddelat ledamöterna i kommunstyrelsen.

– Vi kan tänka oss att använda fastigheten men vi vill inte stycka av den. Vi avråder kommunstyrelsen att bygga skola med det förslaget som ligger, säger Jenny Larsen (KD) ordförande i barn- och utbildningsnämnden. 

Nämnden har behov av skolbyggnader så kommunstyrelsen bör, samtidigt som man fattar beslut om eventuell försäljning, även ha en idé om var ett alternativt skolområde i norra delen av Vaggeryd bör finnas.

Enligt kommunstyrelsens handlingar inför morgondagen föreslås fortsatt arbete med försäljning av del av Fridhem till befintlig hyresgäst. Och att flera utredningar har visat att Fridhem inte är lämplig för skolverksamhet om huvudbyggnaden styckas av, samtidigt som befintlig hyresgäst önskar investera i huvudbyggnaden.

Taggar

Dela


1 reaktion på Avråder att bygga skola

Såg för en tid sen att Vaggeryd hade för många skolor då behövs väl inga fler. Med vänlig hälsning, bengt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *