Nyheter

Avslag på kallbadhus vid Hjortsjön

Nyheter Vid Kultur- och fritidsnämndens senaste sammanträdde avslog man en medborgares förslag om ett kallbadhus i kommunen.

Förslagsställaren menar att ett kallbadhus skulle göra Vaggeryd till en mer attraktiv ort.
”Bastu är nyttigt för både själen och hälsan. Med ett sådant initiativ från kommunen så skulle standarden på livstillvaron höjas i denna vackra miljö”.

Som exempel nämns finska bastun i Norrahammar som är en välbesökt plats som erbjuder både bastu och isbad. Men entusiasmen delas inte av kultur- och fritidsnämnden i kommunen som avslår förslaget.
– Anledningen till avslaget är att gällande detaljplan inte tillåter ytterligare byggnation vid Hjortsjöns badplats. Vi vill också upplysa om att kultur- och fritidsnämnden planerar för en vinterbadbrygga vid badplatsen, säger nämndens ordförande Nadira Kilim (S).

Genrebild. Foto: Martina Ojala

Taggar

Dela


1 reaktion på Avslag på kallbadhus vid Hjortsjön

Tråkigt att kommunen inte kan se att detta är standardhöjning för kommun då det har väldigt bra egenskaper för hälsan. Väldig trevligt med en vinterbadbrygga men man tappar då gemenskap som en bastu tillför. Tycker att de som sa nej till det här ska besöka bastun i Norrahammar innan man säger nej till något sådant.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *