Nyheter

Avslag på motion: Inget uppdrag om samverkan mellan barn och äldreboende

Nyheter Minst sagt spretig votering i partigrupperna gjordes under kommunfullmäktige när Liberalernas motion skulle avgöras.

Votering begärdes när kommunfullmäktiges ordförande meddelade att motionen beslutas enligt kommunstyrelsens förslag

Motionen från (L) gällande att barn möter äldre och att en ökad samverkan ska göras och att då låta en förskola och äldreboende mötas. Förslaget gäller både i Skillingaryd och Vaggeryd och (L) anser att fullmäktige ska ge barn- och utbildningsnämnden samt socialnämnden i uppdrag att genomföra detta. ”Då lyfts kvalitén i både äldreomsorgen och förskolan”. Motionen lämnades till de båda nämnderna för yttrande som föreslog avslag. I motiveringen anges att förslagen bör hanteras av professionen i samråd med nämnderna samt att ett samarbete i viss utsträckning redan pågår. Men den motiveringen köpte inte en av motionslämnaren, Atcha Adinda (L) som klev upp i talarstolen under sena timman vid kommunfullmäktige i måndags. 

– Jag är inte nöjd med när förvaltningen säger att man går in i verksamheten och styr. Samt att det redan finns en samverkan mellan förskolan och äldreomsorgen. Motionen styr över verksamheten hade inte förvaltningen något emot. Jag skojade med Per-Erik Lorentzon (reds anm; skolchef) vad det är för skillnad på motionerna som lämnas, det finns en snarlik liknande motion ytterligare. Per-Erik är inte omöjlig och det går alltid att komma tillbaka till förvaltningen och prata med dem. Mejeriet ligger nära förskola och det kan inte vara så svårt att gå ner en gång i månaden och träffa de äldre. Vi liberaler kommer att kämpa för samverkan ändå även om det blir avslag här i kväll, säger Atcha Adinda (L). 

Kommunstyrelsens förslag skulle klubbas igenom, önskade ordförande Mats Oskarsson (M), men votering begärdes. 

Ja skulle de ledamöter rösta som önskade enligt kommunstyrelsens förslag (C), (KD), (SD), (M), 14 röstade ja. 

Nej skulle de ledamöter rösta som röstade för motionen vilket (V), (L), (SD), (EMP), (KD) gjorde, sammanlagt 9 ledamöter

Avstod röstning gjorde (S). Ledamot i (M), ledamot i (C) vilket sammanräknat blev 17 röster. 

Det blev ändå enligt kommunstyrelsens förslag. Avslag. 

Taggar

Dela


2 reaktioner på Avslag på motion: Inget uppdrag om samverkan mellan barn och äldreboende

Undrar också vad det är för samarbete som redan finns ? Hade varit kul med ett eget program på tv där barn från förskolan i Skillingaryd besöker Mejeriet och förskolebarn i Vaggeryd besöker Furugården.

Vore intresant att höra vilket samarbete som redan pågår? Vet frågan ställdes sist ni skrev om det i tidningen men utan att någon visste vad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *