Nyheter

Avslag på övergångsställe

Nyheter Trafiksäkerhetsprogrammet är på gång, det lovar kommunstyrelsen. Men innan den är klar har nu ledamöterna sagt nej till övergångsstället vid Storgatan i Vaggeryd.

Här, öster om ICA, på Storgatan ville medborgaren ha ett övergångställe

Enligt ett medborgarförslag som inlämnades till kommunfullmäktige i januari vill medborgaren att kommunen gör ett övergångsställe vid Storgatan i Vaggeryd. Inte avsmalningar utan riktiga ränder. Nej blev det hos tekniska utskottet tidigare i år och nu har kommunstyrelsens ledamöter lämnat sitt besked.

– Vi gör som tekniska utskottet, vi avslår medborgarförslaget, det ska arbetas fram ett trafiksäkerhetsprogram och det ska hanteras skyndsamt, säger Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande och betonar ordet skyndsamt extra noga.

– Vi vill ha snabbt få fram programmet då det handlar om mycket som intresserar många, trafik, hastighet, parkering och gator, menar Kenth Williamsson (S).

”Zebralagen” infördes 2000 och kommunen har valt att endast ha övergångsställe där det är motiverat, då det invaggar fotgängaren i falsk trygghet. Tekniska kontoret har påbörjat ett arbete med att ta fram ett trafiksäkerhetsprogram för hela kommunen där trafiksäkerhetsfrågorna kommer att lyftas i ett större perspektiv.

Taggar

Dela


1 reaktion på Avslag på övergångsställe

DE som handlar och parkerar på (ICA parkeringen)ska ha företräde punkt slut enligt kommunföreträdarna men vi ska väl snart ha val även i denna kommun eller?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *