Nyheter

Avslår alternativa driftsformer

Nyheter Medborgarförslaget från Stefan Ottosson (KD) har nu avslagits av barn- och utbildningsnämnden.

Arkivfoto från en kommunal skola

Stefan Ottosson (KD) lämnade in ett medborgarförslag till kommunfullmäktige i april månad där han önskar att det finns fler driftsformer inom barn- och äldreomsorg. Från barn- och utbildningsnämndens sida har man nu tyckt till om förslaget.

– Vi avslår medborgarförslaget. Femklövern är positiv till att värna om mångfald, men det finns flera tänkbara alternativ än vad det som förslaget beskriver. Förutsättningar är att att det finns kommunala riktlinjer, men bör föregås av en mer utredning. Vi är inte negativa i förslaget i sig, men ser att det finns olika sätt att göra detta på, säger Jenny Larsen (KD) ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Enligt förslaget önskar Ottosson att Vaggeryds kommun ska påbörja processen med att överlåta driften av ett av kommunens äldreboende till en alternativ utförare, vilken socialnämnden har besvarat. Samt att påbörja processen med att överlåta driften av kommunala förskolor till en eller flera alternativa utförare så att en bättre balans uppnås mellan kommunal och alternativ drift.

Barn- och utbildningsförvaltningen har lämnat en tjänsteskrivelse till politiska nämnden som lyder att man bör avslå medborgarförslaget och hänvisar till att det finns möjlighet idag att starta upp enskild verksamhet inom förskolan enligt gällande skollag.

Fotnot; Medborgarförslaget avslogs även vid socialnämndens sammanträde med hänsyn till att socialnämnden arbetar med frågan när det är aktuellt för utveckling av verksamhet.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Avslår alternativa driftsformer

Alternativ utförare??
Varför?
Finns vissa saker som inte vinstdrivande företag sk a jobba med tex skola och vård

Är det så kallade svågerpolitik i ärendet. Borde nog kunna avklaras vid köksbordet i Fåglabäck i stället för att det ska valsas runt i Skillinghus bland tjänstemän och politiker

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *