Nyheter

Avslutning på Bäckalyckan

Nyheter Säsongen för tipspromenader och cykeltips vid IOGT/NTO:s Bäckalyckan i Vaggeryd blev kort och nu är den avslutad.

Inge Fridén, till höger, utbyter minnen och erfarenheter med Jan-Erik Larsson som var flitigt anlitad som sångare i olika vaggerysband på 1960-talet.

På grund av pandemin omfattade den endast hälften av det normala programmet på sammanlagt 21 tipsarrangemang. Följaktligen mer än halverades intäkterna.

Men en avslutningsfest blev det likväl för de medlemmar och supporters som tjänstgjort vid dessa arrangemang.

Cykeltipset, som inte direkt gynnades av julivädret, hade ett snitt på 58 deltagare medan de fyra tipspromenaderna i september samlade i genomsnitt 72 personer på Bäckalyckan med en toppnotering på 102.

Men innan tipssäsongen summerades skrevs ett stycke föreningshistoria Då beslöts att i enlighet med IOGT/NTO:s stadgar ta emot medlemmar och tillgångar från den avvecklade IOGT/NTO-föreningen Oscar i Skillingaryd. Beslutet var en ren formalitet, men naturligtvis vemodigt eftersom ett stycke föreningshistoria nu har gått i  graven. Det innebär också att IOGT/NTO i Vaggeryd kan få ett tiotal nya medlemmar. Däremot får föreningen inte del av intäkterna från försäljningen av NTO-lokalen på Tofterydsvägen i Skillingaryd 2019. Dessa pengar disponeras centralt av IOGT/NTO.

Huvudmedverkande vid tipsavslutningen var dansbandsmusiken Inge Fridén, med förflutet i bland annat Växjö-baserade Garvis orkester men även i Beachwalkers från Skillingaryd. Inge, som framträtt i NTO-lokalen i Skillingaryd men också varit med om att spela upp dansmusik på folkparken i Vaggeryd och i Skillingehus danssalong bjöd på ett knippe örhängen från dansbandens storhetstid på 1970-talet, men också på evergreens från 1950- och 60-talen, på ett mycket uppskattat sätt.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *