Nyheter

Avslutning på skridskoskolan

Nyheter Ikväll var det avslutning på skridskoskolan i Vaggeryd med taggade barn och engagerade vuxna.

Anton Ljung, Peter Johansson och Tomas Eliasson

När skridskoskolan drog igång i början på 1990-talet var man nog inte riktigt på det klara att den skulle leva och frodas 25 år senare. Men efter några tuffa år så har intresset ökat och till årets upplaga anmäldes 50 barn i åldern 3-7 år. De har träffats en gång i veckan sedan slutet på november och nu i mitten på mars var det dags att avsluta och sikta på en ny säsong framöver. Intresset har ökat de senaste åren och det tror man beror på den nya frysanläggningen. Tidigare kunde isen vara av tveksam kvalitet, men nu har man jättebra is i Vaggeryd.

Som ledare har Peter Johansson, Tomas Eliasson och Anton Ljung fungerat med god hjälp av föräldrar.

– Vi har aldrig varit färre än 10-15 stycken oavsett väder och vind eller annan konkurrerande verksamhet, enligt Tomas Eliasson som tillägger att om det någon gång känns tungt så raderas sådana tankar när man ser glöden i barnens ögon. – Det lyser om dem, berättar han.

Skridskoskola i Vaggeryd

Till årets avslutning kom det omkring 40 barn som for omkring på isen i olika stilar och ibland mer liggande än stående, men alla var glada och det var en härlig stämning.

Anton Ljung berättar att ha en gång började på skridskoskola i Skillingaryd och spelade ishockey men efter några år hade han kompisar som åkte i Vaggeryd så han ville testa. Det blev så att han spelade ishockey och bandy parallellt, men numer är det bandy för hela slanten.

Som brukligt är avslutades det hela med fika efter en timmas stoj, lek och träning.

Taggar

Dela


1 reaktion på Avslutning på skridskoskolan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *