Nyheter

Avvaktar om körkortsutbildning

Nyheter Kommunstyrelsens arbetsutskott tycker att man ska avvakta resultatet av en statlig utredning innan man fattar beslut om utbildningen på Fenix

Det var dåvarande fullmäktigeledamöterna Allan Ragnarsson (M), Jenny Larsen (KD) och Thore Ohlsson (L) som lämnade in motion daterad oktober 2013 med förslag på kostnadsfri körkortsutbildning på Fenix. Barn- och utbildningsnämnden ställde sig positiv till körkortsutbildning häromdagen vid nämndens möte. Ärendet lämnades till kommunstyrelsens arbetsutskott, där frågan togs upp under gårdagens möte.

– Det var mycket diskussioner i (M) och femklövern, men vi är eniga om att avvakta kommande utredning som ligger hos regeringen. Det kan vara så att CSN kommer in och täcker upp och då kanske vi föregår kommande beslut. Men det är är positivt hos oss i kommunstyrelsens arbetsutskott, säger Gert Jonsson (M).

– Dels ligger det inom det kommunala ansvaret, dels vi vill avvakta regeringens utredning angående ärendet. Man kan också se en koppling i att stötta detta med CSN lånen. Vi driver frågan om att det är viktigt att ungdomarna skaffar sig ett körkort. Mycket viktigt och är en del i att man kan komma ut i arbetslivet efter skolgång, säger Kenth Williamsson (S).

Sara Mejving

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *