Nyheter

”Avvattning på LogPoint korrekt dimensionerad”

”Avvattning på LogPoint korrekt dimensionerad”

Nyheter I våras slogs larm om den vattensjuka marken på LogPoint-ormådet, det nya industriområdet i norra delen av kommun.

Ord står mot ord. Konsultfirman Sweco Environment AB har utrett frågan och gör följande slutsats:
”Vår bedömning är att avvattningen för området är korrekt dimensionerat utifrån områdets förutsättningar och ytor. Mark- och miljödomstolen har ställt krav på flödesbegränsning från området och i sitt beslut också bedömt hela systemlösningen”.
Det budskapet tycks åtminstone ha lugnat kommunpolitikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott. Återstår att se vad kommunstyrelsen säger på onsdag. Kommunstyrelseledamoten Jan-Olof Svedberg (SD) har tidigare uttalat sitt missnöje med att någon oberoende utredare inte anlitas för att granska markförhållandena.
När Vaggeryds kommun i våras höll ett informationsmöte i frågan visade det sig att kommunens förre gatuchef Jan Askehag var minst sagt bekymrad. 
 Han menade att det hade varit svårt att hitta sämre område till den här stora kommunala satsningen. Han varnade för större utvecklingskostnader för området än planerat. Askehag varnade för att det tar lång tid att få avrinningen via bäckar att fungera.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *