Nyheter

Axel är ny ungdomsledare i Betel

Nyheter 21-åriga Axel Svahn tar nu över ungdomsledarrollen i Betelkyrkan i Vaggeryd efter Simon Fjällman som har gått vidare till Linköping.

Axel Svahn är ny ungdomsledare i Betel.

När jag träffade Axel för att ställa några frågor gjorde han sin andra dag som ungdomsledare i Betelkyrkan i Vaggeryd.

• Vad kommer du ifrån och vad har du gjort tidigare?
– Jag är uppvuxen i Vetlanda. Efter gymnasiestudier på Naturprogrammet gick jag en frilufts- och bibelskola i Hemavan i Västerbotten. Där fick jag, förutom bibelstudier, testa på bland annat skidor, fjällvandring och grottkrypning.

• Vad hände efter studierna?
– Jag arbetade en säsong som skidlärare i Borlänge och sen började jag ungdomsledarjobbet med en lägervecka för ungdomar i Gullbranna i Halmstad nu i sommar.

• Hur ser din arbetsdag ut?
– Nu har jag ju bara jobbat här i kyrkan ett par dagar än så länge, men det kommer bli mycket fokus på UV, Tonår, konfirmander och bönegrupper. Så det blir en hel del kvällar och helger, är helledig var fjärde helg. Jag bor i lägenheten här i kyrkan, så jag har nära till arbetsplatsen.

• Vad har du för förväntningar om ungdomsledarjobbet?
– Jag vill vara med ungdomarnas utveckling i deras tro, stötta och finnas till. Jag är väldigt ordningsam så jag gillar att planera, lägga upp och utforma. Det var ju inte längesen jag själv var där, i ungdomstiden, så jag vet precis hur de känner och tänker.
– Nu ser jag fram emot att få arbeta ett par år med kyrkans ungdomar i Betel. Det kommer säkerligen bli utvecklande även för mig, då den ena dagen inte är den andra lik.

 

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *