Nyheter

Axelsson (KD) önskar använda kommunalt veto vid vindkraftspark

Nyheter Fyra medborgarförslag gällande att kommunen ska använda sitt veto när det gäller vindkraftsparken Boarp - Ekesås avslogs vid kommunstyrelsens arbetsutskott men en av ledamöterna önskade att vetot ska användas.

Arkivbild. (KD) vill använda kommunalt veto

Alla fyra medborgarförslag lämnades in i maj månad där önskan var att kommunen ska använda sitt veto när vindkraftsparken ansökan har ändrats, från grundansökan, i östra delen av kommunen. 

– Vi har avslagit alla medborgarförslag med motivering att vi inte kan ändra de ansökningar som redan fått ett godkännande av kommunfullmäktige och mark- och miljödomstolen. Vi kan inte gå in i deras handläggning, säger Gert Jonsson (M) ordförande i kommunstyrelsen. 

Thomas Axelsson (KD) ledamot i kommunstyrelsens arbetsutskott fick med sig en protokollsanteckning efter sammanträdet. 

– Om miljöprövningsdelegationen fattar beslut om ett nytt ställningstagande avseende veto, vill jag föreslå till kommunfullmäktige följande; Ett nytt vetobeslut görs som inte tillstyrker vindkraftsparken Boarp – Ekesås, berättar Thomas Axelsson (KD). 

Gert Jonsson (M);
– Det går inte att besluta om det här och nu. Vi tog ställning till medborgarförslag och det är det frågan gäller. Vi har markanvändningen och de övriga delarna ligger under Länsstyrelsen i Östergötland, menar Gert Jonsson (M). 

Taggar

Dela


6 reaktioner på Axelsson (KD) önskar använda kommunalt veto vid vindkraftspark

”Att du förstår att man inte kan kräva att någon skall behöva bli av med hela sin ekonomi över en natt i form av värdeminskning på sin fastighet.” Är det fastighetspriserna eller behovet av energi som ska vara avgörande vid planering samt utbyggnad av energiproduktion inom en kommun?

Axelsson (KD) det är mer än glädjande att du anser att kommunen ska gå in och använda sitt veto i denna frågan. Att du står på den enskilde invånarna sida. Att du förstår att man inte kan kräva att någon skall behöva bli av med hela sin ekonomi över en natt i form av värdeminskning på sin fastighet. Fler politiker som du behövs. Jag är helt säker på att fler med tiden kommer att komma till samma insikt som du.

Det är aldrig fel att göra om och göra rätt. En stark och frisk människa gör det. Hade varit intressant att veta vilka till poliser som anser att man inte kan stjäla pengar från enskilda kommuninvånare på detta sättet.

Dagens ros till dig!

Varför inte också rösta om rätt låt vann i Melodifestivalen 2022 samtidigt?

Eller så kanske det är klokare att rösta efter att det är avgjort och att man då har något att grunda beslutet på….

Nästa kommunmöte så kan väl någon säga att alla som är för ett veto räcker upp en hand. Räkna sedan händer och där är beslutet. Måste det vara svårare än så? Sedan vill vi läsare gärna veta vilka som röstar på vad så vi kan ta ställning till det vid nästa val.

Undanflykter. Många kommuner har använt sitt veto mot olämpliga placeringar som stör boende. De har valt att stå på sina invånares sida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *