Nyheter

Axelsson (KD): Viktigaste EU-frågan är euron

Nyheter I dag är det tredje avsnittet ur ”Kvartalskollen” med våra politiker i kommunfullmäktige. Första kvartalet gäller Natomedlemskap, viktigaste frågan i EU-valet, framtidens energikällor och vargrevir…   

Världen:
Natointräde, din kommentar?
Genom att bli en del av Nato visar Sverige att vi står enade med andra demokratiska länder. Det är ett tecken på solidaritet och ett åtagande att försvara gemensamma värderingar. Vi kommer nu bidra till fred och stabilitet i vår del av världen.

Europa:
Vilken/vilka frågor tycker du är viktigaste i EU-valet?
Att vi ansluter oss till europeiska valutan euron, som kommer påverka oss på ett positivt sätt.

Nationellt:
Vilken/vilka energikällor har Sverige om 10 år?
Om tio år kommer vattenkraften vara vår största energikälla, följt av en ökad produktion av el från kärnkraftverk. Vidare bör vindkraften finnas kvar på samma nivå som idag. Biobränsle och solenergi är energislag som jag hoppas en ökning på. Tyvärr tror jag dock att även fossila bränslen finns kvar, även om den har minskat något.

Kommunen:
Vargreviret Mossjön har etablerat sig, vad tycker du om det?
Vargen har kommit för att stanna. en gång bortjagad, nu återvänd till skogarna. Vi måste lära oss leva i samklang, och dela plats. Vargar som ger sig på tamdjur, skall vi självklart inte tillåta, summerar Thomas Axelsson (KD) ledamot i kommunfullmäktige.

Thomas Axelsson (KD)

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *