Nyheter

Axelssons nyårshälsning

Nyheter Hur har våra ledande politiker firat jul? Vad har funnits i paketet? Vad var det bästa på julbordet? Hur firas nyår? Här berättar Thomas Axelsson (KD)...

Först ut bland politikerna är Thomas Axelsson (KD):

Hur har julen varit?
– Julen är för mig mycket av gemenskap och tradition. Den firades i år hemmavid tillsammans med hela familjen, barn och barnbarn. På julbordet är dopp i grytan ett måste. Likaså lutfisken, potatis med vitsås och kryddor på juldagen en av julens mathöjdpunkter. Tomten kom på besök även i år. Själv fick jag en skruvdragare, som ska användas till en och annan skruv som är lös… Julklappsleken har blivit en återkommande årlig tradition som väcker känslor, glädje och ledsnad – i en hanterbar nivå. 

Nyårsafton firas, hur?
– Det nya året 2024 firas traditionsenligt med vårt kompisgäng. God mat och trevligt sällskap. Detta året ska nyårsafton firas hemma hos oss då vi turas om att vara värdar men vi alla hjälps åt med maten. Vid tolvslaget brukar vi lyckönska varandra med ord i kärlek och omtanke. Ett gott slut 2023 blir ett Gott Nytt år 2024.

En nyårshälsning från dig till våra invånare:

– Gott Nytt År! 

”Året då vi segrar”, skriver president i Ukraina Zelenskyj på Twitter. Vidare tillägger han att ”ljuset finns inom oss själva och att ljuset växer sig starkare dag för dag”, ”Det kommer bli en verklighet, inte genom mirakel utan genom vårt egna arbete”. 

– Tänkvärda ord, från en person och representant för ett land som verkligen fått uppleva vad umbärande och lidande innebär. Låt oss ta till oss detta och omvandla detta till den miljö och plats som vi lever i och verkar på. Det goda samhället byggs på goda gärningar och jag är glad för alla de goda gärningar som dagligen utförs i vårt samhälle till gagn för oss alla. Alla kan vi på olika sätt utföra goda gärningar för individer i olika situationer. Tillsammans får vi godheten att segra. Låt oss vinna över oförätter som begåtts, orättvisor i samhället, ofrivillig ensamhet eller vad det nu kan vara. Att då utnyttja sin demokratiska rättighet är något fint och något vi verkligen ska värna om. I en demokrati får man tänka och tycka vad man vill och har möjlighet att utrycka sina åsikter öppet i tal eller skrift. Vi vill solidarisera oss med de svaga och förtryckta, alla människors lika värde. Vi vill bygga demokrati på denna människosyn och värdegrund. 

– Låt oss nu se framåt mot nya segrar och ännu ett gott år för alla som bor, lever eller verkar i vår fina och vackra kommun. 

– Jag önskar Er alla ett fridfullt, tryggt och bättre Gott Nytt År, summerar Thomas Axelsson (KD). 

Thomas Axelsson (KD)

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *