Nyheter

Bäckalyckan når tusentals tipspromenaddeltagare

Nyheter IOGT/NTO i Vaggeryd har nu avslutat årets tipspromenadsäsong på Bäckalyckan, den 55:e i ordningen.

Arkivfoto

Sammanlagt 21 omgångar, varav 14 tipspromenader och sju omgångar med cykeltips, lockade sammanlagt 1 640 personer, vilket är 24 färre än föregående år.  Lägg därtill över 400 deltagare i midsommaraftonens tipsrunda, mer än 100 fler än i fjol, och vi når sammanlagt över 2 000 deltagare.

Cirka 60 personer mötte upp till avslutningen där föreningens ordförande Roland Emanuelsson hälsade välkommen och där kassören Thore Ohlsson berättade om de åtgärder som vidtagits efter förra veckans uppmärksammade skadegörelse på Bäckalyckans bollplan. För underhållningen svarade Ulla Andersson som till eget ackompanjemang bjöd på ännu en bukett schlagers ur kategorin Hits men inte längre. Det var, som vanligt,  mycket uppskattat.

Avslutningsvis blomsterhyllade styrelseledamoten Kerstin Svensson de fyra medlemmarna i tipskommittén; Lena Karvinen, Gunilla Wallenberg, Monica Johansson och Kjell Axelsson.

Som allmänbildningskälla och trivsam familjeaktivitet fungerar tipspromenaderna fortfarande väl i Vaggeryd och så har det varit ända sedan starten på senvåren 1965. Intäkterna är, tillsammans med nettot från midsommarfesten, föreningens största inkomstkällor. Men det hade de inte varit utan ett stort antal medlemmar och stödjandemedlemmar till föreningen som ställer upp i vått och torrt.

Det är just vädrets påverkan som i hög grad styr deltagarsiffrorna. I fjol var det för varmt under sommaren och i år har vissa söndagstips regnat bort. Under maj skiftade till exempel deltagarsiffran vid söndagstipset mellan 51 (den 26 maj) och 121 (den 12 maj). Totalsiffran för våren var 604 med ett genomsnitt på goda 86 medan hösten samlade 533 startande, ett snitt på dryga 76 .

Semestertidens cykeltips lockade sammanlagt 503 startande (ett snitt på 72) jämfört med 445 den rekordvarma sommaren 2018 och 558 sommaren 2017.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *