Nyheter

Baklängesdagen firades på förskolan

Nyheter Förskolan Tallbacken i Skillingaryd gick baklängesmarschen på innergården ”Det är för att man ska sitta baklänges i bilen”

Att starta vid mål och gå baklänges...  [1/16]

var inte helt enkelt.  [2/16]

Förskollärarens jacka var bak och fram  [3/16]

Bredvid hejjade kompisarna på  [4/16]

  [5/16]

  [6/16]

  [7/16]

"Man måste titta lite bakåt för att se var man går"  [8/16]

Snart är barnen vid starten..  [9/16]

Målet startade man och vid starten gick man sedan i mål. Baklänges  [10/16]

  [11/16]

  [12/16]

  [13/16]

"Att gå baklänges är inte svårt. Inte att springa baklänges heller"  [14/16]

Barnsäkerhetens dag på Tallbackens förskola  [15/16]

Utanför förskolan hade "Din hastighet" dagen till ära dykt upp för att visa vilken hastighet man körde på 30-sträckan  [16/16]

Tre barngrupper skulle under onsdagsförmiddagen fira barnsäkerhetens dag. En anmälan hade gjorts till Volvia och alla de 34 barnen på förskolan i Skillingaryd fick nya reflexvästar dagen till ära då alla barnen skulle deltaga i baklängesmarschen. Över hela landet gick 44 000 barn under gårdagen baklänges för att visa hur viktigt det är att barn sitter bakåtvända i bilen. På Tallbackens förskola i Skillingaryd var det mesta baklänges när vi besökte barnen. Mellanmålet hade redan intagits, strax efter egentlig frukosttid, och förskollärarna hade sina jackor bak och fram.

– Jag kan redan springa baklänges, säger en liten kille när vi anländer till förskolans innergård.

Varför ska man gå baklänges idag undrar vi?

– Det är för att man ska sitta baklänges i bilen, svarar en tjej som ska gå marschen tillsammans med grupp tre som betyder de äldsta barnen på förskolan.

– Mycket säkrare att gå baklänges. Men även att sitta baklänges i bilen. Det ska man göra till man är 5 år. Fast jag har för långa ben, så jag kan inte göra det längre, säger ett av barnen.

Alla barnen fick ta på sig sina nya västar. En mål- och startplakat hade byggts upp och nu skulle barnen starta vid målet och gå i mål vid starten. Det blev verkligen en baklängesdag och det var inte helt enkelt att göra allt tvärtom. Medans en förskolegrupp gick baklänges runt innergården hejade kompisarna på ordentligt bredvid.

På förskolan Tallbacken finns tre förskolegrupper. I grupp 1 är barn mellan 1 – 3 år och är 8 till antalet, grupp 2, som är 11 barn är mellan 3 – 4 år och grupp 3 är barn mellan 5 – 6 år och på Tallbacken är det 15 barn i den gruppen.

Fotnot; Barnsäkerhetens dag startades av Volvia 2009 och är ett evenemang tillsammans med förskolorna runtom i landet. Totalt, fram tills i år, har närmare en halv miljon barn gått baklängesmarschen denna dag. Syftet med dagen är att sätt strålkastaren på att barn ska sitta bakåtvända i bilen upp till minst 4 – 5 årsåldern. Barnsäkerhetens dag genomförs i samarbete med NTF.

Taggar

Dela


1 reaktion på Baklängesdagen firades på förskolan

Vad bra att detta uppmärksammas. Jag hoppas fler förskolor i kommunen uppmärksammar detta. Jag ser dagligen så små barn som 1 åringar skjutsas på framåtvända bältesstolar till förskolan och önskar så att NTF och Polisen kunde göra kontroller och informationskampanjer om vikten att köra barnen säkert i bilen. NTF rekommenderar bakåtvänt upp till 5 år men i denna kommunen är siffran skrämmande låg på hur många som följer detta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *