Nyheter

Bandyfeber i Vaggeryd

Nyheter Bandyn har länge varit en stor sport i Vaggeryd och under de senaste åren har sporten fått ett uppsving

Uppvärmning hos P9  [1/5]

Fullt ös på bandybanan  [2/5]

Tjejlaget lyssnar på tränaren Peter Johansson  [3/5]

Taktiksnack  [4/5]

Alice Källberg tar en vätsepaus  [5/5]

Waggeryds IK bildades redan 1920 och bedriver bandy och fotboll. Klubben fick en konstfrusen isbana 1985 men det har varit lite struligt genom åren.

– Nu fungerar vår konstfrusna bana som den ska och tillgängligheten är stor vilket är helt avgörande. Därav det stora intresset som har kommit under de senaste åren och för första gången på femton år har WIK återigen ett flicklag vilket är jätteroligt, berättar Peter Johansson som är en av tränarna i laget och en riktig eldsjäl i klubben.

– De första lagen som tränade på årets nyspolade bana var de yngsta lagen P 9 och F 11, näst på tur var de lite äldre barnen och det är ju ett angenämt problem att det börjar bli fullt. Vi är ganska många nu faktiskt, vi har bandyskola, P 9, F 11, U 11, U 13, U 15 och A-lag herrar och så här många lag har vi inte haft sedan jag var liten, fortsätter Peter.

– Försäsongen har vi haft på Movalla och fysiska övningar på Friluftsgården och U 15 och A-lag har varit i Nässjö bandyhall. Men de mindre barnen så är det faktiskt bandybanan som gäller, här känner de sig hemma.

– Den största användaren här är faktiskt inte WIK-bandy utan alla skolor. Från december till februari är det skolgrupper här varje dag och nu kan ju helt plötsligt alla åka skridskor, det kunde de inte för tio år sedan. Tidigare när man inte visste om det fanns is så valde skolorna att hyra sporthallen i stället men nu vet man att det fungerar och att man kan boka. Lika stor är nog allmänhetens åkning som är stor och när barnen har lärt sig att åka skridskor så är ju bandyn perfekt för att kunna utveckla ett intresse som håller i sig länge.

Den 30 november börjar bandyskolan för de allra minsta. Hit kan man komma så fort man kan stå på ett par skridskor och allmänheten är välkommen att åka skridskor varje helg.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *