Nyheter

Bankstrul: Kommunanställda fick inte lön i dag

Nyheter Under morgonen rapporterades det från Skillingehus att det var problem med löneutbetalningen till de närmare 2 000 medarbetare. Uppdatering; Det blir ingen utbetalning i dag, fredag...

Blir det lön innan helgen för kommunens anställda?

Vaggeryds kommun har fört över medarbetarnas löner till kommunens bank, Handelsbanken, den 22 januari med beställd utbetalning till den 26 januari.

Handelsbanken ansvarar för att föra över pengarna till den bank som betalar ut lönerna.

– Vi har kontakt med Handelsbanken kring att vi har beställt utbetalningarna till 26 januari och väntar på besked från banken om hur de hanterar det, berättar man från kommunkontoret.

Fotnot: Närmare 2 000 medarbetare är drabbade.

Uppdatering kl 13.50; 

Personalavdelningen i kommunen har fått besked från Handelsbanken att de inte kan göra löneutbetalningen idag, fredag 26 januari. Handelsbanken kan inte ändra den utbetalning som ligger. Lönen till kommunens medarbetare kommer att betalas ut måndag 29 januari.

–Tyvärr har vårt arbete med Handelsbanken idag inte lett till att de kan ändra datum för utbetalning och de hinner inte heller betala ut en ny lön idag. Detta är mycket beklagligt. Vi vet att många har väntat på januarilönen, säger personalchef Åsa Öhrn.

Taggar

Dela


25 reaktioner på Bankstrul: Kommunanställda fick inte lön i dag

Håller helt med signaturen ”Bo Holst”.
Nivån på en del kommentarer är ju under all kritik och det enda rådet man kan ge är väl att geneme man ska slappna av lite grann och inte ta sig själv på så stort allvar. Lite glimten i ögat mår vi alla bättre av.
Och lönerna ska ju komma under nästa vecka som prognosen ser ut för tillfället.

Jag håller helt med signaturen ”tacksam” om kommunanställda viktiga arbetsuppgifter och det är därför de skall få sin lön utbetald vid avtalad tidpunkt.

Jag har i mitt tidigare inlägg försöka uppge historiska sakliga fakta men många utav inläggen här berör ju inte sakfrågan utan handlar mest om att spy galla mot kommunen och dess anställda

Ja debatten här liknar den som förs på Facebook och enligt min mening borde de flesta inläggen istället passat där.

Tänk om fler kunde och vågade deltaga med sitt riktiga namn och ärligt göra inlägg som förstärker demokratin istället för allt dravel man tvingas läsa här.

Man hoppas ju att vi får någon form av kompensation för det här. Är ett misstag som verkligen påverkar många i dessa tider.

Kommunanställd genom barnomsorgen! Jag tror vi alla överlever helgen som kommunanställda. Pengarna är utlovade tills måndag och var det någon som var behov av pengar akut kunde vi alla kontakta en viss person på kommunkontoret för hjälp. Så varför gnälla över kompensation när de försökt lösa problemet för oss alla och hjälper dem som är i akut behov. Löjligt att gnälla. Blir det aldrig fel när du gör något?

Ibland häpnar man….Var vill Gittan och Anna dra ner nånstans? Är det i skolan? Är det på våra äldreboenden? Är det på parkarbetarna, kanske räddningstjänsten? Är det för många i skolbespisningen? Ibland är det bättre man tänker ett varv extra innan man skriver något.

Stämmer det att räddningstjänsten börjat köra ut kommuncheckar med bandvagn till alla nödställda anställda?
Frågar åt en vän.

Mvh Inga-Lena

Det är givetvis oerhört klantigt men folk måste väl ha en viss buffert mot oförutsedda händelser?

Glöm inte Ann Wibbles bevingade ord att man bör ha årslön sparad på banken. Kanske en utmaning men det går om man vill och inte lägger alla sina pengar på konsumtion.

Martin tror du glömmer att väldigt många är ensamstående som inte lägger en krona på konsumtion och som inte ens kan köpa mat hela månaden på grund av låg inkomst och höga priser. Vilket hån.

Vad gör alla de 2000 anställda i kommunen? Bra fråga! Det ska jag tala om för er, Anna och Gittan. De tar hand om era barn så att ni ska kunna gå till era jobb. De utbildar även era barn och ger dem kunskap de kommer att nyttja under resten av sina liv. Kommunanställda undersköterskor och sjuksköterskor med övrig personal tar ocskå hand om era föräldrar och er på äldre dar. Sedan finns det kommunanställda som sköter om vägar, parker och lekplatser som ni nyttjar. Vattnet ni får när ni vrider om kranen kommer inte heller dit genom ren magi utan det finns faktiskt personer som dagligen arbetar med att se till att ni har rent vatten. Och personal på räddningstjänsten dyker upp för att hjälpa er om olyckan skulle vara framme. Ni kanske inte tycker att det är viktiga arbetsuppgifter och ni kanske inte ens märker att allt detta blir gjort. Men jag kan lova er att om ingen skulle utföra dessa arbetsuppgifter så hade ni snabbt märkt av detta. Så nästa gång ni sitter anonymt bakom en skärm och skriver något sådant så får ni gärna tänka ett varv till på allt de olika yrkesgrupperna i kommunen gör för er. Jag är i alla fall tacksam för det jobbet som görs varje dag i Vaggeryds kommun.

Svar till B.Rallansson

Vistt stämmer det ryktesvisa ryktet!
Själva präglingsmaskinen med tillhörande personal ska visst stå förrådsställt under Mejeriet i beredskapssyfte, om kriget kommer liksom. Kanske är hela detta hära ”lönedebacelet”
ett enda stort beredskapstest? Vad händer om all data och el och solen går ner i vår yttepyttelilla stad? Kommer vi klara att betala ut åtminstone komptiden till alla oss kummunalarbetare?
Ja, ett är iallafall säkert, jag skulle då inte tveka att gå runt på stan med en jättepung (med polletter alltså)!

Emmvehå I-L Scheenben

Jag fick veta av en säker källa innifrån Skillingehus att kommunen kommer att kompensera den uteblivna lönen till de anställda.
Man har tydligen hittat en stor låda med gamla Hjuro-poletter i källaren från de gamla hjulaftnarna som hölls för 20 år sedan.
Alla anställda kommer att få 10 poletter var som kan lösas in på Jonssons, Lagahallen eller Cc-service. Som lite plåster på såren alltså.
Men kan det verkligen stämma? Någon mer som hört detta rykte??

Hur skall denna fantastiska kommun där hjulen alltid snurrar gå vidare med detta? Strula med löneutbetalning på årets fattigaste månad. De borde få kompensation med dubbla lönen. Handelsbanken tror jag inte har med detta att göra utan det är kommunens lönekontor som inte orkade göra om sitt fel.

Det var kommunens tidigare kommundirektör som för flera år sedan gjorde nytt avtal där Handelsbanken då med kontor i Vaggeryd blev kommunens bank.

Resultatet blev att Nordea då med bankkontor inbyggd i Skillingehus lade ner sin verksamhet i kommunen.

Vidare Swedbank lade ner sitt bankkontor också i Skillingaryd och finns numera enbart i Vaggeryd.

För nästan två år sedan lade dessutom kommunens avtalade Handelsbanken ned sitt kontor i Vaggeryd.

Idag återstår således endast Swedbank med ett kontor som enda lokalt placerad bank i Vaggeryds kommun.

Jag anser det är en viktig tillitsfråga för Vaggeryd kommun att nu göra nytt bankavtal där ett av kriterier är att man för att komma ifråga som avtalad bank har ett lokalt bankkontor.

Jag har som kommuninvånare förhoppningar om att dagens politiker vill öka tilliten till kommunen
genom att agera i bankavtalsfrågan och inte tillåta att den enbart avgörs utav ledande tjänstepersoner.

Har ni 2 000 anställda på kommunen vad gör de? Vi är ju en liten kommun på 15 000 inte det. Där kan ni skära ner och tjäna pengar.

Gittan: Du tänker inte på att samtliga förskollärare, grundskollärare, gymnasielärare, övrig pedagogisk personal och personal inom hemtjänst och äldrevård ingår bland de kommunalanställda? Vi skulle nog istället behöva vara flera anställda för att ta hand om unga och äldre.

Ankie: Gå in på kontoren och titta lite så kanske du får en annan bild. Där finns det delar som sköts mycket dåligt.

Inte klokt, vad gör alla dessa människor?
Om man ringer om något ärende, så blir man ju bara kopplad, och kopplad och till slut så svarar växeln att personen är inte tillgänglig.

Vad menar du? Av dessa 2000 anställda så är det sjuksköterskor, undersköterskor, personal inom barnomsorgen, lärare, kökspersonal, vaktmästare och så vidare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *