Nyheter

Båramoområdet har vaknat till liv

Nyheter En dragning om etableringsläget gjordes vid kommunstyrelsens senaste sammanträde och vad heter stora markområdet i norr egentligen?

Arkivfoto

Markintresset är stort i vårt område och avtalsförslag finns utmed hela Logpoint och även konkurrens om någon specifik tomt berättar kommunstyrelsen.

– Ja, det är stort intresse på Logpoint men även Båramoområdet har vaknat till liv och där finns ett stort intresse att etablera sig. Spåret lockar, konstaterar Gert Jonsson (M) ordförande i kommunstyrelsen.

Namnet på stora området i norr är dock inte riktigt klart ännu…

– Logpoint har blivit ett namnförslag men arbetsnamnet är Södra Stigamo. Man kanske ska fundera på vad det ska heta, nämner Thomas Axelsson (KD).

– Vi har inga direkta förfrågningar på mark i Östermoområdet i Vaggeryd, det är väl det enda, annars är det många intressenter som hör av sig. Vi har inte ont om mark för tillfället, men intresset är stort. Vi kommer inleda kommunfullmäktige med mer information om läget på vår mark, säger Gert Jonsson (M).

– Vi säljer mark och har inte köpt någon på länge, så vi bör fundera på hur vi ska skaffa oss nya områden, påpekar Kenth Williamsson (S) och fortsätter att typen av mark, stora tomter, är det som gäller i nuläget. ”Om man drar tillbaka klockan 15 år sålde man mindre markområden, idag är det betydligt större”.

Gällande motionen från (EMP) där man önskar bättre skyltning vid området i norr, bifölls denna av kommunstyrelsen under förra veckan. Kommunledningen har fått i uppdrag att verkställa beslutet.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *