Nyheter

Barn oroliga efter hot på nätet

Nyheter Flera barn i bygden har de senaste dagarna fått allvarliga hot på appen Snapchat.

– Jag sa till min dotter att inte skicka kedjebrevet vidare, säger en pappa till en flicka från Skillingaryd som är en av många som fått kusliga meddelanden.
Inför Halloween brukar ett kedjebrev om dödliga hot florera och just nu sker det ofta vid appen Snapchat som är populär bland barn och ungdomar.

Föräldern som kontaktat oss uppmanar andra föräldrar och användare av appen att inte bry sig om de här meddelandena. Många barn blir rädda när de plötsligt får hot om att de måste skicka kedjebrevet vidare till 15 andra mottagare. Annars kan det hända något mycket illa.

– Tala med era barn om detta, uppmanar föräldern.

Ett av de barn som fått hotfull information skrev av budskapet så här.

Dela


5 reaktioner på Barn oroliga efter hot på nätet

Att appar inte passar barnen är väl något alla föräldrar förstår och vet, men felet ligger inte i appanvändandet, utan hos de barn som inte fått lära sig rätt eller fel!

Som förälder faller du alltså för ditt barns grupptryck? Kompisars accepterande framför ditt barns säkerhet och välmående? Ja då är det illa.
Och nej, ”alla andra” har inte appen. Det där är barnens sätt att påverka sina föräldrar. Va den vuxne föräldern till barnet. Hur blir det när barnet frågar efter alkohol i 15-års åldern, för att ”alla andra” dricker på fester?

Ännu en anledning till att barn på låg- och mellanstadiet inte bör ha appar som Snapchat i sina mobilen. Föräldrar måste ta sitt föräldraansvar och förebygga sånt här. Ha en åldersgräns på dessa appar tills barnet nått den mognadsålder han/hon behöver för att förstå innebörden av appar och sociala medier. Det är skrämmande hur många föräldrar det finns som skaffar konton på Facebook, Youtube, Instagram mfl åt sina barn trots åldersgränser. Samma föräldrar klagar ofta sedan över att deras barn utsätts för otäcka bilder, näthat och hets via just dessa sociala medier. Föräldraansvar=skyldighet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *