Nyheter

Barnen gillade föreställning

Nyheter Under onsdagen gästade Sagofén Isadora öppna förskolan i Vaggeryd och det uppskattades mycket hos de små barnen som lyssnade, tittade och verkade väldigt roade.

Sagofén Isadora bjöd på en förställning riktade till barn mellan 0 och 12 månader. Föreställningen kallades Aaooii och var en nästan ordlös pjäs för de allra minsta. Den passar för alla barn med olika nationaliteter och språk.

Sagofén heter egentligen Josefina Karlsson Vergara och har gästat kommunen tidigare. Basen har hon i Malmö men turnerar runt om i landet. Just denna förställning gjorde hon 2009 och den är fortfarande väldigt populär.

– För mig är teater en igenkänning eller en upplevelse, en dialog mellan de som tittar och den som har förställningen. De blir olika varje gång beroende vem det är som tittar. Just den här föreställningen bygger på bebisljuden. De vokalljuden som de små barnen formar och kommunicerar med. Man märker att de känner igen sitt eget språk, berättar Josefina.

– Det är en kommunikation mellan mig och den här unga publiken som bygger på händelser. Det finns egentligen ingen röd tråd utan det är nog så som bebisar ser världen, det är här och nu och i en takt som de hänger med. Detta varvas med en folkmelodi som man känner igen, fortsätter hon.

Detta evenemang anordnas genom ett samarbete mellan öppna förskolan, biblioteket och bokstart.

Sagofén Isadora.  [1/4]

Bisharo Muuse, Helena Andersson, Josefina Karlsson Vergara och Maria Sandström Låstberg.  [2/4]

Spännande tycker barnen!  [3/4]

Lite musik bjöds det på också.  [4/4]

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *