Nyheter

Barnen skapade i Linnarbäcksparken

Nyheter Linnarbäcksparken är närmast en oas i Vaggeryd men även en plats för aktiviteter.

  [1/10]

  [2/10]

  [3/10]

  [4/10]

  [5/10]

  [6/10]

  [7/10]

  [8/10]

  [9/10]

  [10/10]

Remida i Skillingaryd har under ett par veckor haft besök av barn och elever från förskola, skola och fritidshem i just Linnarbäcksparken.
Här har man haft projektet Skapande skola och förskola som är finansierat av Statens kulturråd. Fet har kallats Insekt  utsikt.
– På grund av rådande läge har vi bara kunnat ta emot barn från en förskola/skola åt gången och inte bussat några från Skillingaryd , utan bara de som själva kunnat promenera till parken. Projektet kopplas ihop med det som pågår på skolorna och förskolorna och är ett sätt att lära sig på ett kreativt och annorlunda sätt, berättar Kerstin Nordenstam som tillsammans med Monica Chism kom från Remida.
På plats fanns även konstnärer med flera: konstnären Jasmine Cederqvist från Ljungbyhed och ljudkonstnären Jan Carleklev från Växjö.
Vid vårt besök i Linnarbäcken under onsdagen var det elever från Hjortsjöskolan som var på besök och de arbetade med ett projekt om ryggradslösa djur i skolan.
Fotnot: Remida är ett kreativt återanvändningscenter och en pedagogisk verksamhet som drivs av barn- och utbildningsförvaltningen i Vaggeryds kommun.
Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *