Nyheter

Barnomsorg på obekväm arbetstid stoppas

Nyheter Vid barn- och utbildningsnämnden diskuterades projektet med barnomsorg på obekväm arbetstid

Arkivbild

För att möta önskemålen om barnomsorg på obekväm arbetstid infördes möjligheten, som ett projekt, med en extra öppet i Hok, Skillingaryd och Vaggeryd. Efterfrågan var i stort sett obefintlig vilket gjorde att politikerna tänkte om och gjorde en förändring. Det beslutades att barnomsorg på obekväm arbetstid skulle erbjudas på Åviken i Vaggeryd fram till 21.30. För närvarande är det endast en familj som önskat plats, men enbart vid fem tillfällen under en sexveckorsperiod.

Nu har nämnden beslutat att pilotprojektet med barnomsorg på obekväm arbetstid avslutas. Det ska göras i dialog med den familj som för närvarande har uttryckt intresse. Samtidigt säger nämnden att verksamheten kan återupptas under förutsättning att det finns ekonomiska förutsättningar och tillräckligt underlag för att bedriva verksamheten.

Socialdemokraterna ville återremittera ärendet för ytterligare beredning medan Sverigedemokraterna vill driva projektet vidare.

Efter votering blev beslutet enligt femklöverns förslag som segrade med 6-5 mot förslaget om att driva projektet vidare som fick stöd av Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna.

Taggar

Dela


5 reaktioner på Barnomsorg på obekväm arbetstid stoppas

Har tyvärr missat helt info om kvälls/natt fritids.
Så kanske om de går ut med frågor till alla sökande inom dagis-fritids kanske efterfrågan ökar.

Jag tror0 faktiskt folk knappt känner till att det ens existerar ”nattis”, det skulle nog finnas mer info kring det så kanske fler personer använt det, och om det är en kostnadsfråga, skulle man iaf kunna ha öppet på 1 ställe av 3, Vaggeryd vore ju rimligt då det ligger mitt mellan hok och skillingaryd. Så får man lämna barnen där, men att alternativet ändå finns!

Alldeles för kort pilottid och alldeles för lite information om att möjlighet till detta finns gör att detta blir ett projekt som hamnar i skymundan och där ni når det utfall ni själva önskar..

Skönt för er att slippa ha öppet på obekväma tider. Men alla som kommer ikläm då?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *