Nyheter

Barnskötaren blev fastighetsskötare

Nyheter Pål Bergqvist från Vaggeryd har jobbat på kommunala bostadsbolaget sedan 2015. Nu söker han nya arbetskamrater

Pål Bergqvist jobbar som fastighetsskötare

Utbildad till barnskötare men idag jobbar han med att sköta om de kommunala fastigheterna. Vi har träffat Pål Bergqvist som är en av de tre fastighetsskötarna i Vaggeryd. 

– Jag började jobba som fastighetsskötare 2015. Jag tycker om att träffa folk och serviceyrket är något för mig, börjar Pål berätta när vi besöker han, och hans fastighetsgäng, mitt under elvakaffet.

Hur ser en arbetsdag ut för fastighetsskötaren?

– Det är det som är så kul med det här jobbet. Oerhört varierande och en arbetsdag är inte den andra lik. Hyresgästen ringer till kontoret, går in i appen, eller via mail meddelar kontoret som skickar en felanmälan till oss. Vi försöker åtgärda fel så skyndsamt som möjligt. Är det exempelvis stopp i ett avlopp är det givetvis högprioriterat. Idag på morgonen började jag med att byta glödlampor i ett trapphus, här måste man vara både snickare, fastighetsskötare, trädgårdsmästare, målare – ja lite av alltiallo. Det kan vara allt från att byta glödlampor, byta packning i vattenkran, justera dörrar, byta filter i köksfläktar och ventilation, rensa fläktkanaler, egentligen alla fel som kan uppstå i en lägenhet.

– Under sommarhalvåret är det mycket utomhusskötsel, under vintern, förutom just nu förstås, gäller snöskottning och halkbekämpning runt våra fastigheter. Vi har sommarjobbare till vår hjälp också, men någon ordinarie måste alltid finnas till hands under semesterperioderna, berättar Pål.

Under helgerna ringer hyresgästen vaktbolaget och felanmäler. Om det är akutjobb rycker någon av killarna in på helgen och åtgärdar felet.

– Det som kan vara akut på helgerna är om det varit elavbrott, vattenläcka eller kanske någon som brutit av nyckeln till ytterdörren. Jobbet är väldigt allsidigt kan man säga och jag trivs fantastiskt bra.

– Det bästa med mitt jobb är att det är väldigt varierat arbete och att göra hyresgästen nöjd och glad. Det är ett serviceyrke och jag tycker den sociala delen är bäst. Jag kommer att vara kvar här tills jag är lika gammal som Kjell och Peter, avrundar Pål med ett stort leende. Och ser på sina arbetskamrater som varit här i 17 respektive 34 år, sällskapet söker nu ny medarbetare som är allkunnig, social och serviceinriktad.

Det finns totalt sex fastighetsskötare i kommunen, tre är stationerade i Vaggeryd och tre i Skillingaryd. Kommunala bostadsbolaget har fler än tusen lägenheter att serva i Skillingaryd, Klevshult, Vaggeryd och Hok. I samma gäng jobbar också fyra målare, två snickare, två städerskor, en rörmokare samt snart tre värdinnor.

Stabilt gäng i Vaggeryd. Från vänster Peter Johansson, varit verksam inom branschen i 34 år, Kjell Ljung, jobbat på Vsbo i 17 år och kommer snart att bli pensionär, samt Pål Bergqvist.

Taggar

Dela


1 reaktion på Barnskötaren blev fastighetsskötare

Dessa tre solskenspojkar
förgyller trivseln hos VSbo.

De vet vad
ett leende, en vinkning,
ett vänligt ord betyder
för oss hyresgäster.

Trevlig vår!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *