Nyheter

Bäst på boule på Bäckalyckan

Nyheter Säsongen för cykeltips och tipspromenader må vara över men det innebär inte att aktiviteterna på IOGT/NTO:s Bäckalyckan i Vaggeryd har gått i vintervila.

Tävlingsledaren Thore Ohlsson gratulerar vinnaren, hans storebror Gunnar Ohlsson.

På lördagsförmiddagen tävlades det till exempel i boule på Bäckalyckan, på den av de tre banorna som fortfarande används och underhålls. Tävlingen var öppen för alla intresserade och tiotalet spelare mötte upp. Klar segrare efter grundomgång och final blev, som sig bör, Gunnar Ohlsson. Basen för verksamheten på Bäckalyckan var klart bäst i boule och vann Bäckalyckan Open före Britt Claesson och Monica Johansson.

I veckan genomfördes den första föreläsningen på Bäckalyckan efter pandemistoppet, den här gången i samarbete med Waggeryds Museiförening. Det var Sven Gunnar Sundkvist som berättade om sin bok Välkommen till Götafors. Berättelsen utgick från 80-talet bilder hämtade ur boken, som har sålt mycket bra under de senaste månaderna. Mer än 400 böcker har fått nya ägare hittills.

Efter föredraget lämnades vid kaffekopparna inblickar i livet i Götafors. Särskilt intressant var att lyssna till Kristin Starks berättelse om sin kända Götafors-familj som kom från Ohs bruk till Munksjös fabrik när den öppnades 1904.

Ytterligare en föreläsningskväll planeras under hösten. Temat då blir realskolans 25 år i Vaggeryd mellan 1946 och 1971. Det är alltså 75 år sedan de första eleverna på realskolan började plugga och ett halvsekel sedan den sista elevkullen tog sina examina. Eventuellt kommer då förre Vaggerydssonen Rune Fredriksson att medverka med musikunderhållning.

I väntan på den kan vi också berätta om mycket aktivitet kring Bäckalyckan. IOGT/NTO.s bana för frisbeegolf har funnits några år och blivit allt mera använd. En bit bort cyklas det dessutom flitigt på mountainbikebanan.

Text och bild: Kåre Boberg

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *