Nyheter

Bästa kuskarna till Vaggeryd

Nyheter Ikväll är det V86 på Vaggeryds travbana. Flera av Sveriges bästa kuskar och tränare finns på plats.

Arkivfoto

Till kvällens trav i Vaggeryd kommer de från alla håll. Kalmar, Färjestad, Eskilstuna, Jägersro, Åby och Solvalla. V86 är Sveriges näst största travtävling.

– Vi är laddade och hoppas på många tusentals besökare ikväll. Det är vår största tävling och som arrangör får  vi både önska deltävling och blir sedan tilldelas de här stora tävlingarna. V86 betyder att man vinner på 8, 7 eller 6 rätt. På V75 vinner på man 7, 6 eller 5 rätt. Vi hoppas på mycket folk ikväll, säger Kent Carlsson, ordförande i Jönköping-Vaggeryds Travsällskap och avslutar med att många kända kuskar kommer på plats såsom Goop, Kihlström med flera.

Kusken Claes Svensson är ett av hemmahoppen och vi har fått en liten pratstund med honom.

– Hur man laddar upp inför ett V86 lopp? Ja, jag skor hästar, kanske inte är den optimala uppladdningen, men det brukar inte vara någon skillnad på dagsysslorna om det är tävling eller ej på kvällen. Jag har även läst på lite angående de andra hästarna i loppen, säger Claes Svensson.

– Jag kör tre hästar ikväll. En av dessa kanske har en bättre chans ikväll och det är Ceylon Dream. Hon är fyra år och har varit stark i senaste starten med krafter kvar efter loppet, så henne tror jag på, avslutar kusken Claes Svensson.

Tio lopp ska avverkas och hemmahästarna bland loppen är; Moons Blåljus (Kent Knutsson), Pell Inn, Peter Untersteiner (Göran Widegren), Dolph Composite (Ulf Ohlsson), Okobaloz, Henrik Johansson (Ronny Pettersson), Ceylon Dream, Claes Svensson (Claes Svensson), Asterix Hornline, Peter Untersteiner (Peter Johansson), Baja Rosa Akema, Claes Svensson (Johnny Hjelmrin).

 

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *