Nyheter

Bästa vårmarknaden ska arrangeras

Nyheter Föreningar och kyrkor bjöds in till intresseföreningens extrainsatta marknadsmöte och vid ett fullsatt sammanträdesbord kom många idéer och arbetsgrupper togs fram.

Arkivfoto; Att prova bowling var populärt vid höstmarknaden

Jörgen Johansson, ordförande i Skillingaryds intresseförening, hälsade alla välkomna till marknadsmötet där syftet är att alla ska lyfta vår marknad och göra något mer och bättre av det.

Marknaden ska, som tidigare föreningen var överens, fortfarande vara kvar på Slätten, men aktivitetsdagen kommer att förlängas till torg och kringliggande gator.

– Vid julmarknader är det mycket kvalitetsmat, det skulle vi kunna ha, säger Tedh Engdahl och nämner ost, knäckebröd, must.

– Att mixa det här med övriga hantverkare i bygden som man kanske skulle få in tror jag är viktigt, menar en representant från föreningslivet.

– Jag sitter som ordförande i kommunkretsen och ett av våra uppgifter är konsumentkontakt. Det roliga med det här är att när Göran Lembke ringde till mig, så hade vi redan haft uppe det här inom kommunkretsen. Hagshult-Åkers-Tofteryds avdelning kontaktade oss och vi har tramptraktor, käpphästar så vi kan bygga upp med lite balar och köra med några rundor. Vi kanske skulle ta med kommunens stora traktor. När det gäller djuren så är vi inte pigga på att ta med några djur till torget, menar Roger Andersson som är ordförande i LRF;s kommunkrets.

Ställplatser för husbilar under helgen bör kombineras så att många kan vara här under hela helgen. 

– Tipspromenad kan vi anordna genom hela marknaden. Ju större vi gör det här, desto bättre chans är det att få sponsorer till vår tipspromenad, säger en av deltagarna.

– Det har blivit lite bökigare när det gäller tillståndet på Slätten men fortifikationsverket ser inga hinder att vi är där, säger Peder Juul från SIS som även vill att marknaden ska hålla på hela dagen och kanske även sätta en tid när den är slut så ingen packar ihop för tidigt samtidigt som man håller kvar besökarna längre.

Intresseföreningens marknadsmöte avslutades med att det bildades arbetsgrupper där bland annat mat, föreningar, musik/underhållning ska ingå.

Taggar

Dela


1 reaktion på Bästa vårmarknaden ska arrangeras

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *