Nyheter

Befolkningsutvecklingen pressar BUN

Nyheter Barn- och utbildningsnämnden jobbar för att möta utmaningen med fler barn och unga som ska ha plats i förskolor och skolor de närmsta åren

Arkivbild

När nämnden arbetar med sin budget för de närmsta åren konstateras att det kommer att krävas mycket för att möta framtidens krav. Den kraftiga befolkningstillväxt som sker i kommunen visar att det har tillkommit knappt 50 barn och ungdomar i skolåldern jämfört med samma tid 2018 och ökningen väntas fortsätta. Den omställning på bostadsmarknaden med nya lägenheter i Skillingaryd och Vaggeryd innebär att många äldre säljer sina villor och väljer lägenhetsboende. I de flesta fall räknar man med att de lediga villorna köps av familjer med barn, vilket ökar trycket på förskolor och skolor. Nämnden ser redan nu att verkligheten överträffat de prognoser man tidigare har arbetat med.

Det behövs en fortsatt hög investeringsnivå för att kunna erbjuda bra funktionella lokaler och därmed en arbetsmiljö som lockar behörig personal att välja Vaggeryds kommun som sin plats för att utvecklas i sitt yrke.I Skillingaryd avlastar den nya paviljong på Fågelforsskolan för skolan och förskolan. Dessutom blir det en tillbyggnad för lärarna på högstadiet. Det finns också behov av delade klasser då det tenderar att bli alltför många elever i varje klass.

Taggar

Dela


1 reaktion på Befolkningsutvecklingen pressar BUN

Och med en pressad driftsbudget, som vi läste om i förra veckan lär det inte bli lättare.
Vi får se vad KF har att säga i kväll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *