Nyheter

Begagnatmarknaden ökar

Nyheter Hos Hällstorps Bil i Skillingaryd märker man av ökad försäljning av begagnade bilar

Hällstorps Bil

I Skillingaryd, som övriga landet, märker bilförsäljarna av att begagnatmarknaden har ökat under de senaste månaderna. När vi besöker bilfirman på norr i Skillingaryd har en kund precis lämnat och två nya stå på kö för att få prata med säljaren Jim.

– Möjligen lite svårare att få in nya bilar i hallen och det beror såklart på en stillastående produktion i Europa. Till hösten vänder det och vi får in fler nya bilar. Vi märker av att begagnatmarknaden har ökat i sommar och mixen som vi har, gör att kunderna väljer oss. Vi märker också av att fler ortsbor handlar hos oss. Man har kanske bara tidigare åkt förbi, men nu väljer att besöka oss. På baksidan har vi de bilar som är på väg in i hallen, de ska bara städas ur och poleras upp, berättar Jim.

Dritero Peci har funnits som ny bilförsäljare på orten i tre år och gillar ”Gnosjöandan” i kommunen, fortsätter;

– Varit hur mycket som helst att göra. Jag kan nog säga att det här året är bättre än de andra två åren jag ägt bilfirman. Bilbranschen har gynnats av pandemin. Man kan vara ärlig att säga att ett par veckor dog det helt, sedan har det kommit igång ordentligt, det var nog en chock för många i början. Vi har ställt om en del och ordnat med hemleverans, hämtat och lämnat bilarna på verkstaden, vi har kampanj på service och reparation samt bra garantier. En del avvaktade med att köpa en ny bil, då väljer man en begagnade bil istället, så marknaden har ökat. Även om det är en begagnad bil är den ny för kunden. Vi har haft brist på nya bilarna när bilindustrin i Europa stängde igen. Nu har det lossnat lite, så det ser ljust ut. Folk har accepterat att man kanske kommer att få leva med det här i några år, men nu har man återhämtat sig från chocken. I bilbranschen vill man vara nära och skaka hand och klappa på axeln för affär, då vi möter glada och nöjda kunder, men nu håller vi avstånd och hälsar med armbågen och frågar först hur man vill hälsa. Jag är såklart både rädd om mina kunder och personalen.

Framtiden ser ljus ut för Hällstorps Bil som har planer att bygga ut framöver då marken intill redan är inköpt.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *