Nyheter

Behovet av butiker kommer inte att minska

Nyheter Att livsmedelsbutiken Coop i Vaggeryd skulle läggas ner slog ner som en bomb, inte bara för kunderna, utan även för kommunens heltidspolitiker.

Nyheten om Coopnedläggningen i Vaggeryd fick våra politiker läsa om på Skillingaryd.nu. I efterhand funderas det en del och Kenth (S) och Gert (M) är rörande överens om att det här är inte bra för kommunens samhällsutveckling.

– Mycket tråkigt. Coop har funnits i många år i Vaggeryd och man tycker nog att företagsledningen ändå borde ha varit i kontakt med oss i kommunhuset och gett en vinkning om vad som komma skall. Kommunen växer och vi blir fler och behovet av butiker kommer inte att minska. Vi vill nog gärna haft en dialog i tidigt skede och jag har fått uppfattningen om att man ska se lönsamhet inom en femårsperiod, säger Kenth Williamsson (S).

– Vi är rörande överens om att detta är tråkigt. Vi läste det på Skillingaryd.nu och har inte fått någon information om detta tidigare, säger Gert Jonsson (M).

– Känns lite märkligt, vi satsar på byggnation och hade vi fått en vink om det här hade vi bett företaget att ”hålla ut”. Här går vi in och storsatsar och köper mark. Svårt att veta vad handlarna vill om man inte säger något. Vi kanske inte kan lösa allt, men vi lyssnar alltid, avslutar kommunalrådet Gert.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *