Nyheter

Bekymmer med postutdelningen

Nyheter Postnord skjuter upp varannandagsutdelning har de tidigare meddelat, men i södra kommundelarna verkar det redan har startat

Arkivfoto

I vintras meddelade Postnord att man ska kulle testa postutdelning varannan dag då minskningen av antalet försändelser i kombination med ekonomiska bekymmer. Men nu har Postnord meddelat att man kommer att arbeta på ett annorlunda sätt.

Dock har postutdelningen lyst med sin frånvaro i 568 93 och i byn Gräshult där brevmottagarna har varit i kontakt med Postnord och undrat vart deras brev och tidningar tagit vägen utan att få svar. Efter några dagar kom efterlängtade brevbäraren.

– Brevbäraren bad om ursäkt att posten inte kommit, men det är inte hans fel, han har varit sjuk och Postnord har inte satt in någon ersätter hans jobb, säger boende från Gräshult.

Likväl på Slätten i Skillingaryd där man numera får utdelning enbart någon gång i veckan.

– Hos oss här på Slätten delades det för någon vecka sedan ut post på tisdagen och fredagen. Denna veckan fick vi ingen post på måndagen och onsdagen. Så varannandagsutdelning hos oss skulle vara en avsevärd förbättring. Det är många här som är väldigt irriterade på de uteblivna brevbärarturerna, säger en boende på Slätten till skillingaryd.nu.

Om Postnord ska genomföra glesare utdelning måste detta godkännas på förhand av Post- och telestyrelsen.

Fotnot; Ingen ansvarig på Postnord har kunnat nås för en kommentar.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Bekymmer med postutdelningen

Ja om det kommer fram överhuvud taget, har väntat på två försändelser som skickades i januari, fick ett paket jag beställde i början av januari i slutet av mars. Sen påminnelse att jag var tvungen att hämta mitt paket före 18 dec 2018, problemet var att avin kom i februari 2019….. och det verkar som om posten delas ut varannan dag i Vaggeryd där jag bor… finnveden som alltid kommit på onsdagar kommer både tisdagar och torsdagar.

Vi får posten på måndagar, onsdagar och torsdagar sen nyår…
Någon enstaka gång i månaden får vi post även på fredagen, i slutet av månaden när räkningarna kommer…

Jag prenumererar på en tidning som ska komma varannan fredag, den kommer bara då om det sammanfaller med räkningarna, annars kommer den på måndagar….

Vi bor på landet utanför Skillingaryd….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *