Nyheter

Benny springer 70 mil för cancerforskning

Nyheter Benny Halvarsson springer från Malmö till Stockholm för att samla in pengar till cancerfonden. I dag har han sprungit igenom Bredaryd och Lanna innan nattvilan tar vid i Skillingaryd.

Det blev inte start i Köpenhamn, utan Malmö istället, på grund av rådande läge. Foto: Privat

För fyra dagar sedan startade han från Malmö. I lördags kväll somnade han i Halmstad och i dag på morgonen vaknade Benny Halvarsson, från Norrtälje, upp vid campingen i Jälluntofta…

Benny springer för insamling till cancerfonden och i dag passerade han Bredaryd, Lanna, Kulltorp och Hillerstorp innan nattuppehållet blir i Skillingaryd. Han ringer upp oss på vägen…

– Det är inga problem att prata nu, det är en rejäl uppförsbacke här så jag går precis nu, säger Benny piggt och alert.

Hur kommer man på den här idén?, undrar vi såklart.

– Cancern kom oss väldigt nära, då min fru drabbades av livmoderhalscancer och genomgick en tuff behandling men tack vare forskningen är hon frisk i dag. Vi har två underbara barn och vi vet att pengar till forskning gör nytta. Sen att jag är en extremsportare i grunden och gillar utmaningar så var inte valet så svårt, menar Benny som är inne på sin fjärde dag på sin insamlingsresa till cancerfonden.

– På måndag ska jag vara i Stockholm på cancergalan, det blir min målgång. Det är fjärde dagen i dag och jag har samlat in 90 000 kronor samt att jag vet att det är något företag som går in och sponsrar med 55 000 kronor, så det blir väl 145 000 kronor, säger Benny när han är på väg mot nattuppehållet i Skillingaryd.

– I morgon blir det nästan sovmorgon. Nästa runda blir till Jönköping och det handlar om bara sisådär 4,5 mil. Till skillnad från den tuffa starten mellan Malmö – Helsingborg – Halmstad, som mätte närmare åtta mil vardera dag, så blir det en lugn dag i morgon, menar Benny.

Hur gör du med resväskan?

– Jag har via mitt instagramkonto fått okända människor att ställa upp med att köra min väska till mina planerade nattuppehållsorter. Jag fick ett sms nyss att min väska hade anlänt på Götaströms värdshus i Skillingaryd. Vilka fantastiska människor det finns, avrundar Benny som önskar sig en god nattsömn samt sovmorgon innan nästa delmål ska springas.

Benny Halvarssons insamling till cancerfonden går till så här: swisha belopp till 90 195 14.

Märk meddelandet ”BESEGRA 42696 ditt namn”.

Vid 15.00-tiden kom Benny till Skillingaryd

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *