Nyheter

Berghems vänner får jämställdhetsutmärkelse

Nyheter Berghems Vänner är 2021 års pristagare av Sophie Sagers Jämställdhetsutmärkelse.

Arkivfoto från lajvbyn i Basseberg. Foto: Sara Mejving

Sophie Sagers jämställdhetsutmärkelse syftar till att utveckla och förbättra jämställdheten i kommunen där kvinnor och män, flickor och pojkar, ska ha lika rättigheter, möjligheter och skyldigheter.

Föreningen Berghems Vänner, som har sitt säte i Vaggeryds kommun, har med sin likabehandlingspolicy skapat tydliga förutsättningar att förstå vad jämställdhet innebär och skapar möjlighet till ett tryggt klimat för arrangörer och deltagare.

Genom konsten och kulturen skapar föreningen en världsbild som går i Sophie Sagers anda gällande normer och struktur kring samhällets uppbyggnad.

Fördjupar man sig i föreningens verksamhet och engagemang finner man en lajvvärld med tydliga och praktiska riktlinjer för hur man aktivt motverkar diskriminering som riktar sig mot kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religiös tillhörighet, funktionsnedsättning, kroppsbyggnad, ålder och sexuell läggning.

Berghems Vänner ni är 2021 års pristagare för Sophie Sagers Jämställdhetsutmärkelse för en tydlighet och som går i Sagers anda och för att vara en god ambassadör för alla människors lika värde, där rollspel blir ett lärande och medvetandegörande kring hur man kan forma ett samhälle och liv i Basseberg oavsett kön. Där maktstrukturer formas om med ledord som rättvisa, frihet och demokrati som alla kan bära med sig var man än må bo i vårt avlånga land.

Sophie Sagers jämställdhetsutmärkelse syftar till att utveckla och förbättra jämställdheten i kommunen där kvinnor och män, flickor och pojkar, ska ha lika rättigheter, möjligheter och skyldigheter.

Utmärkelsen är till att uppmärksamma och lyfta personer, föreningar, organisationer, studieförbund, skolor och företag som jobbar för ett jämställt samhälle.

Sophie Sagers jämställdhetsutmärkelse utgår från nationella riktlinjer.

Källa: Vaggeryds kommun

Taggar

Dela


2 reaktioner på Berghems vänner får jämställdhetsutmärkelse

Grattis !

Berghem som namn på byn är lite förvillande när det finns en gammal plats som heter Berghem bara några kilometer bort

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *