Nyheter

Berit håller igång damerna

Nyheter Snart 79-åriga Berit Ryman, Skillingaryd är en frisk fläkt och idag har hennes Qi-gong kurs haft sommaravslutning på Grönelund

Berit Ryman håller igång...  [1/9]

Qi-gong varje onsdag. Fast idag var det sommaravslutning  [2/9]

Slappna av inifrån...  [3/9]

Deltagarna lydde...  [4/9]

..och gjorde det Berit gjorde  [5/9]

Upp med hälen, slappna av och vila, upp med hälen  [6/9]

Berits arbetsredskap  [7/9]

Sommaravslutning på Grönelund  [8/9]

En man kom förbi runt husknuten. Men han skulle bara till källarförrådet  [9/9]

Från Kina till Skillingaryd. Ja, det kan man säga att Qi-gongen har gjort tack vare Berit Ryman i Skillingaryd. Berit har varit på kurs i Senior Qi-gong i PRO:s kurslokal i Gysinge folkhögskola och nu har hon dessa utbildningar på hemmaplan.

Det är från början Fan Xiulan, Kina, som har tagit detta till Sverige och Fan kom till skolan i Gysinge på 90-talet och började med kurser och de utbildar även sina ledare där uppe.

– Det är femte året vi kör den här senior Qi-gongen här i Skillingaryd. På vintern hyr vi IOGT-NTO lokalen i Skillingaryd, men nu är de så snälla här på Grönelund att vi får vara här på sommaren, säger Berit Ryman.

Idag är det sommaravslutning och ett femtontal Skillingarydsdamer har slutit upp på den nyklippta gräsmattan på Grönelund för att avverka sitt sista pass för den här terminen. Passet är på en halvtimme och det avslutas med fika nere i samhället.

– Bandspelaren fungerar idag också. Välkomna allesammans börjar Berit Ryman inför 15-talet deltagare i Qi-gong som under onsdagsförmiddagen hölls under solen på Grönelund.

Därefter började passet som var bland annat var att slappna av inifrån. Från bandspelaren ljöd kinesisk lugn musik och en röst som berättade hur man skulle göra. Avslappnade, med ny kraft och energi åkte gänget vidare på gemensam fikastund.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *