Nyheter

Beskedet: Endast fullvaccinerade får arbeta nära vissa patientgrupper

Nyheter Region Jönköpings län har beslutat att medarbetare som arbetar nära dialyspatienter och vissa cancerpatienter ska vara fullvaccinerade mot covid-19. Detta för att skydda de allra känsligaste patienterna. Detta berättar man i ett pressmeddelande.

Arkivbild

Beslutet innebär att den som arbetar i verksamheter som vårdar dialyspatienter och vissa cancerpatienter inte får arbeta nära patienter om hen inte är fullvaccinerad mot covid-19, eller har haft konstaterad covid-19 under de senaste sex månaderna (vilket kan jämställas med vaccination). Beslutet gäller från och med 17 november och tills vidare.
– Det är relativt få verksamheter som berörs och jag tror att det finns en förståelse för det här beslutet hos våra medarbetare, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Mats Bojestig i ett pressmeddelande.

Berör vissa verksamheter

Kravet om vaccinering vid patientnära vård gäller i dessa verksamheter:
– Onkologavdelningen med tillhörande dagvård på Länssjukhuset Ryhov.
– Hematologavdelningarna med tillhörande dagvård på Länssjukhuset Ryhov, Höglandssjukhuset och Värnamo sjukhus.
– Dialysavdelningarna på Länssjukhuset Ryhov, Höglandssjukhuset och Värnamo sjukhus.
– SSIH-verksamheten (specialiserad sjukvård i hemmet) i Region Jönköpings län.

Att beslutet enbart berör dessa verksamheter beror på att patienterna, på grund av sin sjukdom eller behandlingen mot den, löper särskilt stor risk att bli allvarligt sjuka i covid-19. De kan också ha sämre skyddseffekt av vaccinet. Enstaka kortare kontakter på till exempel vårdcentral eller akutmottagning bedöms inte innebära samma risk som vid inneliggande vård eller upprepade nära kontakter.

Källa: Pressmeddelande Region Jönköpings län

Taggar

Dela


2 reaktioner på Beskedet: Endast fullvaccinerade får arbeta nära vissa patientgrupper

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *