Nyheter

Beskedet: Ingen vassrensning nu – men kanske i framtiden

Nyheter Ett  förslag från i våras om att rensa Hjortsjön på sly och vass har av tekniska nämnden avslagits med hänvisning bland annat till att en sådan åtgärd inte ryms i budgeten. Däremot tittar man på en plan i framtiden.

Vy över Hjortsjön. Foto: Martina Ojala

Ska klippning av vass och sly ge effekt så måste detta göras årligen. Vill man istället gräva upp vassen så kräver detta tillstånd från länsstyrelsen. Tekniska förvaltningen saknar dessutom egna resurser för vassrensning och skulle behöva använda sig av ett utomstående
företag för detta.

Då kostnaden bedöms till 50 000 kronor per klippning så finns det inte heller medel i budgeten att genomföra åtgärden. Man pekar också på att det på vissa platser blir svårt att utföra klippning på grund av fågellivet på platsen.

Dock kommer man äska medel till vassrensning i kommande budgetprocess.
– Vi tänker att vi ska försöka få till någon slags plan eller program. Man måste ju ta hänsyn till både det som är viktigt för det aktiva friluftslivet, men också den biologiska mångfalden. Det är viktigt att man får med båda, säger tekniska nämndens ordförande Kenth Williamsson (S).

Taggar

Dela


1 reaktion på Beskedet: Ingen vassrensning nu – men kanske i framtiden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *