Nyheter

Beskedet: Trafikverket breddar vägen

Nyheter Ännu är inte planprogrammet för Trollberget i Skillingaryd klubbat. Men om det går hela vägen till en nybyggnation så har kommunen nu fått klart med en lämplig infartsväg till det planerade nya bostadsområdet.

Om det blir bygge på Trollberget så kommer Trafikverket bredda Södra Järnvägsgatan. Foto: Henrik Skoglund

Från planprogram till dess att spaden sätts i marken är det fortfarande en bra bit, men om det hela blir av så har kommunen redan fåt godkänt av Trafikverket att bredda Södra Järnvägsgatan och använda den som infart till det planerade bostadsområdet.
– Det har varit knäckfrågan. Man vill använda sig av Södra Järnvägsgatan som just nu är för smal. Men det går att flytta in stängslet mot järnvägen och därmed bredda gatan. Trafikverket har godkänt detta, berättar kommunstyrelsens ordförande Gert Jonsson (M).

Vice ordförande Kenth Williamsson fyller i:
– På det viset behöver vi inte göra en massa extragator och liknande i det nya området.

Definitivt beslut om planprogrammet väntas komma under 2023.

Taggar

Dela


4 reaktioner på Beskedet: Trafikverket breddar vägen

Det är som sagt inte avgjort än! Hur är det tänkt med järnvägstrafiken? Som det är nu så skallrar det i skåpen när de alltmer frekventa godstågen passerar. Vem tror ni skulle vilja bo ännu närmare järnvägen . Ingen vill ha mer trafik på Södra Järnvägsgatan! Det finns ett förslag på att, vid eventuellt byggande, att dra ut trafiken över järnvägen och ansluta till en ny rondell vid korsningen mellan Södra Vägen och Riksettan.

Hur är tankarna kring Västra Järnvägsgatan?
En delvis skymd utfart vid undergången Sturegatan, dessutom korsning av en flitigt använd gång-och cykelvägen i Källeliden!
Dessa punkter utgör ett nålsöga och säkerhetsrisker som måste utvärderas i planprogrammet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *