Nyheter

Beslutet: Mellanstadiet rivs

Nyheter Tekniska nämndens förslag om att att riva Hjortsjöskolans mellanstadie har nu beslutats av kommunstyrelsens politiker

Arkivfoto

– Vi river det gamla och ger uppdrag till lokalförsörjningsgruppen med hänsyn tagit till elevökningen. Alla vi är överens och Anna Karin Slunge (S) ville få in en tidsplan i ärendet, vilket vi alla godkände, säger Gert Jonsson (M). 

Kenth Williamsson (S) säger att ”det är tråkigt att man hamnar i en sådan situation för att man inte skött underhållet av skolan”. 

– Det är en kombination, menar Gert Jonsson (M) och fortsätter: Bristande underhåll men också bristande konstruktioner. Man gjorde om värmen för några år sedan och då hade man inte varmluft i väggarna och i golvet. Vi är överens. Vi river och ska ta fram underlag till att bygga nytt mellanstadie till eleverna i Vaggeryd. 

Underlag ska nu komma fram från lokalförsörjningsgruppen och kommunstyrelsen tar beslut om förslaget innan bygget startar. 

Det var i januari som tekniska nämnden lämnade förslag om rivning, läs mer här

Taggar

Dela


Läs mer

Hjortsjöskolan: Kommer utlovad byggstart hållas?

4 reaktioner på Beslutet: Mellanstadiet rivs

Vad händer med de elever och personal som blivit utsatta av möglet och sjuka? Hoppas att de kommer att få ersättning eller kompensation. Förkastligt att människor har blivit sjuka pga bristande underhåll…

Vem har ansvarat för bristande underhåll? Ställ dessa personer till svars och byt ut dem. Ingen har ansvar för någonting i den här kommunen. Det är vi skattebetalare som får stå för notan.

Inte en dag för tidigt att beslutet äntligen är tagit. Flera personal och elever som får lida för detta velande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *