Nyheter

Besök av vildsvin i samhället

Nyheter I dag på morgonen när en läsare åkte till jobbet fick han se två vildsvin stå och böka på en gräsmatta på Karlavägen i Vaggeryd.

– Det var två vildsvin, jag gissar på ungefär 50 kilo styck som stod och bökade när jag kom. När de fick se mig sprang de mot Tallgatan. Nu börjar de komma lite väl nära kan jag tycka, berättar läsaren.

Läsarbild

Taggar

Dela


21 reaktioner på Besök av vildsvin i samhället

En jägare ser ju givetvis att det är vildsvin. Håller på dig Urban och bara konstatera att det säkert är två yngre vildsvin som hittat in i tätorten.

Jag tror insändaren behöver ta en titt på sin syn.

Det begriper de väl att det inte går vildsvin mitt i centrum.

Nu var de inte riktigt i centrum om man ska vara petig då, men vad är det som är så otroligt att dom vandrar in i samhällen? Var ju inte så långe sedan det var varg inne i Värnamo och filmade vildsvin mitt i Eskilstuna och den staden är ju betydligt större än denna lilla by och längre upp så vandrar det in björn in städerna. Så, så otroligt är det.

Eftersom personen/personerna sett vildsvinen så lär vederbörande se skillnad på kajor, grävlingar och vildsvin. Sedan håller jag med om att något borde göras åt alla kajor som lever rövare.

Artikeln var att det setts två vildsvin böka. Inte några fåglar. Är ju lite otäckt när de kommer in i samhället.

Det är två stora grävlingar som rör sig i detta området, har själv stått och kollat på dem på min tomt. Gräsmattan är uppdragen av kajorna.
Säger inte att det inte vra två vildsvin, men jag tror inte att det va det.

Börja i rätt ände, bort med alla kajor som är roten till ovan förstörelse så kommer andra djur ej lockas till platsen.

Frågan om vem som bökat är mindre intressant. Oron ligger kring att de går in i samhället och att privatpersoner/djur ska råka illa ut/bli rädda även om risken för angrepp är liten.

Du såg säkert rätt Urban, men faktum kvarstår att det är kajor som förstört gräsmattan! Har min arbetsplats cirka 25 meter från där bilden är tagen. Har följt detta i två veckors tid.

Mycket möjligt kajor är och petar i det.
Men nu var det två vildsvin som var där och bökade.
Och den dagen jag inte kan se skillnad på
kajor och vildsvin, då säljer jag mina vapen och
slutar jaga.

Jag har haft vildsvin i trädgården. Det var hanterbart – det var ju bara lite gräsvall de bökade upp och de försvann efter att jag skjutit en av dem. Jag har också haft varg i trädgården. Jämför vilken skada en sådan kan göra och vilken möjlighet jag har att åtgärda det problemet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *