Nyheter

Besöksförbud på vård- och omsorgsboenden

Nyheter Från och med idag införs besöksförbud på kommunens särskilda boenden inklusive korttidsboenden. Beslutet är en ren försiktighetsåtgärd med anledning av samhällsutvecklingen av det nya coronaviruset covid-19. Besöksförbudet gäller tills vidare men kommer att omprövas regelbundet.

Arkivfoto

Enligt Folkhälsomyndigheten finns det mycket hög risk för samhällspridning i Sverige av coronaviruset covid-19. Med anledning av de rekommendationerna har Vaggeryds kommun beslutat att införa besöksförbud på samtliga vård- och omsorgsboenden i kommunen inklusive gruppbostäder för personer med LSS-beslut.

– Det är extra viktigt att minimera risken för smittspridning på våra särskilda boenden. Besöksförbudet är en försiktighetsåtgärd, en tillfällig och förebyggande åtgärd, säger Lotta Damberg, socialchef i Vaggeryds kommun.

Besöksförbudet gäller hela byggnaderna såsom gemensamma ytor samt de boendes egna rum och lägenheter. Förbudet gäller samtliga besökare och aktörer som inte är nödvändiga för att verksamheten ska fungera.

Besökare till boende som är i livets slutskede eller besökare som är nödvändiga vid in- och utflyttning till äldreboenden är undantagna förbudet. Undantag sker alltid i samråd med områdeschef.

Källa; Vaggeryds kommun

Taggar

Dela


4 reaktioner på Besöksförbud på vård- och omsorgsboenden

Vad gäller på trygghetsboenden? Till exempel de husen som är vid vårdcentralen i Skillingaryd?
Är det besöksförbud där med då det är äldre som bor där?

”studsmattan” Det är privata boende som inte har med hälso- och sjukvård att göra där hyresgästern själv bestämmer över besök eller inte. Däremot kan det finnas restriktioner i de gemensamma samlingslokalerna.

Detta fick vi veta redan i torsdags då Furugården ringde och sa att det var besöksförbud. Så konstigt att dom säger idag.

Inte det minsta konstigt, för då gällde det äldreboenden som Furugården och Sörgården. Nu gäller det också på korttidsboenden och särskilda boenden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *