Nyheter

Besvärlig trafiksituation på Fabriksgatan

Nyheter Till tekniska nämnden har boende på Fabriksgatan i Skillingaryd lämnat in en skrivelse angående parkering och trafiksituation

Vid södra delen av Fabriksgatan får inte lastbilar köra in

– Parkeringssituationen är svår, vi kan inte anlägga parkeringar på kommunal mark för radhusägarna. Nu har situationen lättat något då Zenergy byggt sina egna parkeringsplatser intill de nybyggnad hyreslägenheterna, säger Jerry Karlsson (L) ordförande i tekniska nämnden.

– En annan fråga var trafiksituationen. Det är förbjuden lastbilsinfart i södra delen av gatan som många inte respekterar, samt att det är stoppförbud på ena sidan och intill radhuslängan är det parkeringsförbud, vilket inte heller respekteras. Det är ofta det står bilar där och räddningstjänsten måste komma ut via Fabriksgatan. Trafikskyltarna måste också respekteras av besökare och boende på gatan, avslutar Jerry Karlsson (L).

Det är samfällighetsföreningen Järven som lämnade in skrivelse till kommunen i maj där man önskar att kommunen ser över den hårt belastade Fabriksgatan samt önskar parkering samt grönområde vid fastigheten Räven 8. För något år sedan var tanken ett nytt bostadshus, förra sommaren bodde tv-produktionen för Farmen i moduler och sedan dess har det varit enbart en obebyggd tomt…

Arkivfoto

Taggar

Dela


6 reaktioner på Besvärlig trafiksituation på Fabriksgatan

Borde ligga med i bilden när man bygger att krav att planera för parkering av bil. Framför allt nu när
det skall bli elbilar då det inte går att ha laddsladdar liggandes på gångväg och väg. Sedan bör ju även säkerhets avstånd för brand i litiumjon batterierna i bilarna betänkas.

Välkommen till mitt boende utmed Jönköpingsvägen i Vaggeryd. Det börjar strax innan klockan 07 med dom som är lite sena till jobbet i hastigheter som är utöver det normala och gärna med mobilen vid örat.
Resten av dagen störs man av dunka dunka musik och inte bara av a-traktorer utan minst lika ofta av vanligt folk, vissa värre än andra.
Sen har vi dom lokala åkarna som inte respekterar genomfartsförbudet för tung trafik och det är ett åkeri som utmärker sig framför alla andra då det verkar vara satt i system att trotsa förbudet. Jag kan lova er att ni kommer att uppleva er gata som lugna gatan efter det

Ja och sen har vi dom lokala gnällspikarna som har i system att bara gnälla om allt och ingenting. Det är la mysigt när man hör att det är lite liv på dagarna, och hur vet du Hugo att dom ”lokala åkarna” inte skain nånstans på vägen mellan förbuds skyltarna?? Själv tycker jag det är så jädrans löjligt med dessa förbuds skyltar då man sparar körtid samt kanske sparar lite mil på det i slutändan. Men som sagt så kommer det alltid finnas folk som har ont av allt.

Och dom boende parkerar hela tiden,mellan husen,där det är mening att brandkår och ambulans ska köra in vid behov.
Hur tänker dom? Vad händer om dom kommer nattetid och ska hämta någon akut eller brandkåren kommer för det brinner? Ska dom springa runt och ringa på och fråga vems bil som står i vägen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *