Nyheter

Besvärliga krysset ska byggas bort

Nyheter Kvarteret runt Östra skolan i Vaggeryd kommer att få en ändrad utformning. Besvärliga vägkorsning ska göras om och frågan om hastigheten ska öka till 50 förbi gamla skolan kvarstår.

Planer på att öka trafiksäkerheten vid fyrvägskorsningen

Förslaget ska omfatta ändrad hastighet från 30 till 50 kilometer i timmen på del av Storgatan och del av Götaforsvägen. Förslaget ska också innehålla trafiksäkerhetsförbättrande åtgärder i form av säkra gång- och cykelpassager med mera.

På tekniska utskottets senaste möte fördes en diskussion om hur trafiksäkerheten ska ökas i kvarteret och hur farten ska dämpas när man kommer in i samhället. Enligt utskottets mätningar är farterna mycket höga.

– Jag vill ändra från 30 till 50 vid gamla Östra skolan. Men samtidigt har vi stora bekymmer med hög hastighet på Storgatan in mot centrum i Vaggeryd, säger PO Toftgård (C) ordförande i tekniska utskottet.

– Vi kommer att göra någon form av åtgärd i vägkrysset. Vi ska se över avsmalningar i korsningen då vi i huvudsak vill driva trafiken till andra vägar samtidigt att vi måste få till farthämmande åtgärder. Vi har ett förslag och vi kommer med denna ha en diskussion med de närboende i området, avslutar PO.

Foto: Lena Landin

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *