Nyheter

Besviken förälder: Sett fram emot en fin skolavslutning

Nyheter En insändare har anlänt till redaktionen. ”Det är en gång om året, varför ska det stressas?”

"Det är skolavslutning en gång om året..."

Idag var det äntligen dags för skolavslutning,  Hade verkligen sett fram emot en fin avslutning. Men tyvärr blev det inte som vanligt. 

Det börjar med att de säger till oss föräldrar att vi inte får klappa händerna, för att det finns det inte tid till. Sedan blir vi uppmanade att lämna kyrkan snabbt efter våra barn har sjungit färdigt för att nästa årskurs ska in efter oss. 

Blev mycket besviken, det är skolavslutning en gång om året och varför ska det stressas igenom. Mycket besviken på Hjortsjöskolan.

Besviken förälder

Taggar

Dela


20 reaktioner på Besviken förälder: Sett fram emot en fin skolavslutning

Glad och stolt över alla mina elever i årskurs 4–6 som sjöng, spelade och tränade att stå på en scen framför publik. Det är en ganska tajt förmiddag och logistiktänk runtomkring viktig då skolbussar går 10.15. Eleverna uppträder även klassvis med varsin sång och det tar lite träning att våga stå framför publik och föräldrar och dessa förmågor tror jag gynnar eleverna. Ansvarstagande och är en del i ett pussel. Det var också fint med lite applåder emellanåt, verkligen. Jag har haft ett härligt musikår med eleverna, Lucia, och allt möjligt och ser fram emot nästa läsår. Som uttrycket säger ”Du kan inte behaga dem alla” men jag tar med mig tankar och kommentarer i tråden till nästa läsår. Ha en riktigt fin sommar alla med era härliga barn.

Tack vare er gnällspikar så kommer det väl att sluta med att vi föräldrar inte kommer att få titta framöver. Och, jo man fick applådera, klappa händer kalla det vad ni vill. Men man bad om att man skulle göra det när barnen hade sjungit klart. Så ska man gnälla kan man ta hela sanningen också. Stolt förälder och ett glatt barn.

Vill tillägga, för övrigt var det en fin avslutning, jag satt med gråten i halsen.
Men, vi lever idag i ett stressat samhälle och jag tycker att detta som har hänt signalerar fel signaler till våra barn. Att inte ens få applådera känns överdrivet.

Vad glad att ni fick vara inomhus
Finns de som fick fira skolavslutning utomhusi denna vinterkylan.

Menar givetvis att jag håller med besviken förälder. Tråkigt att stressa igenom en skolavslutning.

Jessica! Du har aldrig funderat på att det finns tider att passa. Så som till exempel skolbussar som inte en skola styr över. Alla barn körs inte ända fram till dörren. Det finns barn som inte heller klarar långa utdragna föreställningar. Det finns de barn som är otroligt nervösa inför dessa tillställningar och de får vara med och lyckas. Ska alla dessa barn inte få vara med då bara för att ni föräldrarna ska vara nöjda? Eller ska man tänka att alla ska få vara med oavsett skolbussar eller svårigheter?
Jag själv tycker att det vore trevligare om folk slutade att bara se till sig själva och leta fram lite glädje och tacksamhet i det som görs istället. 😉

Just alla de sakerna du tar upp funkade utmärkt när jag växte upp. En applåd för det😉

Helt förståeligt och fattar vad du menar! Men samtidigt det är ju fel att man inte får klappa eller tycker du att det är förståeligt att man inte får klappa?

Bra skrivet. I dagens samhälle gäller det att vara som en maskin. Glädjen över att ens barn slutar och börjar sitt sommarlov det ska gå på löpande band ingen tid till glädje och omtanke

Kanonfin avslutning var det, bra organiserat!
Stort tack till alla personal! Ha en skön sommar utan gnällspikar!

I Värnamo får inga föräldrar delta och det är väl lika bra det i fall de är lika otacksamma som du

Då är det väl fel beslut i Värnamo. Det finns inget otacksamhet i insändaren. Tagga ner lite och försök att förstå istället.

Antar att detta stämmer, enligt insändaren, då är det en liten incident.
Men i ett större sammanhang, följer det mönstret i den individualisering och brist på glädje, och spontanitet, som följer andra sammanhang.
Mycket inskränks, på grund av ev diskriminering, kränkningar eller just på grund av att vi ska alla likformas.

Det känns mer och mer som om vårt västerländska samhälle, mer och mer påminner om det som , George Orwell, beskrev i hans roman, 1984.
Ett samhälle, där arbete, plikt, och följsamhet, belönades, medan allt som var förskönande, eller inbjöd till spontan glädje, bestraffades eller förbjöds.
Det följer linjen, som vår digitala Värld, medfört, det vill säga isolering, och minskande intresse för ett socialt liv, och våra medmänniskor.
Då är det enklare, att befinna sig i en virtuell verklighet, med virtuella vänner, och partners.
De karaktärerna, kan man ändra, om man tycker att de blir alltför självständiga, och börjar få för mycket egna åsikter, som kan kännas svåra att bemöta.
Vi behöver mer glädje och spontanitet, inte kväva den, när världen står på randen till ett tredje världskrig

Håller helt med dig. I denna individuella tid där ensamheten frodas behöver vi gemenskap vid skolavslutning och andra fester. Tack för dina synpunkter

Orka skriva en insändare om en sån sak. Visserligen var applådförbudet helt onödigt eftersom det ändå inte sparade nån tid men det var ändå en fin avslutning och trevligt att vi som föräldrar fick vara med.
Förra året var det tydligen stora förseningar vilket skapade oreda, så man kan anta att instruktionen till ansvarig i år var att hålla tidplanen.
Tack till de lärare som orkar göra det lilla extra för att våra barn ska få ha skolavslutning, trevliga aktiviteter och liknande!

Att folk orkar. Att man inte bara kan se tacksamhet i det någon annan gör. Det är inte alla skolor som har skolavslutning för föräldrar och det få man acceptera. Du fick gå och väljer att gnälla ändå. Helt otroligt.

Varför vara tacksam för en händelse som sprider stress. Den tiden är förbi när vi ska stå med mössan i hand , bocka trots att det inte känns bra. Tacksamhet låter som gamla tiders frikyrkopredikan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *