Nyheter

Betel ordnar ny insamling till Ukraina

Nyheter Under nästa helg anordnar Betelförsamlingen i Vaggeryd en ny insamling till Ukraina inför vintern och den här gången fokuseras det på varma kläder och varma filtar.

– Förhoppningsvis blir detta en stor insamling så vi kan fylla några bilar att skicka till Ukraina. Vår förhoppning är att intresset att ge fortfarande är stort och vi hoppas att det inte har svalnat. Även om det var ett tag sedan kriget bröt ut och vi blir mer och mer vana så hoppas vi att människor fortsättningsvis ställer upp att hjälpa. Kriget håller ju fortfarande på och nu kommer vintern så det är lika aktuellt nu som tidigare, säger Jakob Fhager Bjärkhed, pastor i Betelförsamlingen.

– Vi hade ju något liknande i våras då vi fokuserade mest på hygienpaket och fick in ungefär 230 paket  och över 100 säckar med kläder och annat. Den här gången är det fokus på varma kläder. Varma filtar, vinterkläder, ytterkläder och vinterskor till dam, herr och barn, fortsätter Jakob.

– Vi kör detta till Samhjälp i Jönköping som är en organisation som vi har högt förtroende för. De fraktar sedan det vi samlat i hop till Ukraina. Vi vet vi att hjälpen kommer fram och vi kan följa leveransen på deras hemsida. De har också väldigt låg administrationsavgift. Man får ta ut 20% men de tar bara 3% till sin egen organisation, resten av pengarna går fram.

– Vi har ett annat samarbete med Samhjälp där våra konfirmander får hjälpa till att packa matpaket som vi skänker. Vi skickar julpaket till flera länder varje år. Vill man bidra till dessa julpaket så säljer vi värdebevis i kyrkan till denna insamling, avslutar Jakob.

Arkivbild från vårens insamling i Betelkyrkan.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *