Nyheter

Bettan och Lotta till Åkers kyrka

Nyheter I december ger Bettan och Lotta, två av nordens folkkäraste artister, julkonsert i Åkers kyrka

Pressbild: Christian Norling

Först ska Lotta Engberg jubilera med sin 20:e sommar på Liseberg. Därefter ska Lotta och Elisabeth ”Bettan” Andreassen göra comeback och turnépremiär är i november. I december besöker duon Skillingaryd och Åkers kyrka.

Två av Nordens mest folkkära artister slår sina påsar ihop och åker på turné. Det är en stämningsfull konsert som bästa vännerna, Lotta Engberg och Elisabeth Andreassen ska bjuda publiken på. 20 år efter genombrottet för gemensamma succén ”Kikki, Bettan & Lotta”.

Med start i november i Kungälv kommer Bettan och Lotta att åka Sverige och Norge runt, tillsammans med sina musiker.

– Att återigen få sjunga tillsammans med Bettan är en dröm som går i uppfyllelse. Senaste 20 åren har vi tillbringat så många timmar vid mitt piano och bara sjungit för oss själva. Men nu känns det helt rätt att dela med oss av vårt musicerande till publiken, säger Lotta.

Strax är det jubileumsdags. I sommar väntar 20:e säsongen av ”Lotta på Liseberg”.

– Men så snart sommaren är över, kommer vi slå ihop våra musikaliska gener i ett trevligt paket och hoppas publiken får det dom skrivit på sin önskelista. Vi hoppas vi är som årgångs-viner tillsammans. Mogna och med toner av både glädje och sorg, säger Lotta.

De senaste tre åren har Bettan gjort succé i Björn & Bennys musikal ”Chess i Oslo”. Nu återvänder hon till de egna konsertscenerna, tillsammans med bästa väninnan.

– Vi har en vänskap som varat i hela 40 år. Vi träffades redan 1983 på Chinateatern i Stockholm, säger Bettan.

 Totalt besöker Bettan & Lotta 17 svenska och tre norska städer.

Källa: Presseddelande

 

Taggar

Dela


1 reaktion på Bettan och Lotta till Åkers kyrka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *